Türkiye'nin PKK'ya yaptığı hava ve kara operasyonlarının istihbarat raporlarına göre 300 PKK'lı öldürüldü, 500'e yakın PKK'lı ise yaralandı. Ayrıca raporda Türkiye'ye tehdit eden küstah çıkışlarıyla tanınan ancak ölüm korkusuna kapılan PKK'nın lider kadrosundaki Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiği bilgisi yer aldı.

KAMPLAR YÜZDE 80 ORANINDA HASAR ALDI

İstihbarat raporlarına göre PKK kampları büyük ölçüde tahrip oldu. BombardımanlarınKandil, Hakurk, Zap, Gara, Metina, Haftanin, Avaşin-Basyan kamplarına yüzde 80 oranında hasar verdiği raporlara yansıdı.

800 TERÖRİST 'SAVAŞ DIŞI' KALDI

Raporlara göre operasyonlarda 300'e yakın terörist öldürüldü, yaklaşık 500'ü yaralandı. Böylece 800 civarında teröristin "savaş dışı" kaldığı yazıldı.

KARAYILAN İRAN'A BAYIK SURİYE'YE

Örgütün lider kadrosundaki bazı isimler ise yer değiştirmek zorunda kaldı. Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiği bilgisi raporlarda yer aldı.

EVLERİN ALTLARINDA TÜNELLER KAZILMIŞ

Raporlar göre, terör örgütünün kent merkezlerinde ve irili ufaklı sivil yerleşim yerlerinde çok sayıda silahlı militanı bulunuyor. Bu teröristlerin bulunduğu evlerin altlarında tüneller kazıldığı, bazı evlerin bu tüneller yoluyla birbirine bağlandığı rapor ediliyor.

GÖRÜŞ AYRILIĞI YAŞANIYOR

Bu arada bölücü terör örgütünün elebaşları bazen birbirlerinin tam aksine açıklamalar yaparken, bazen de Abdullah Öczalan'ı itibarsızlaştıracak değerlendirmeler yapıyor. Cemil Bayık, 7 Haziran seçimleri sonrası yaptığı açıklamada, HDP'nin koalisyon yapabileceğini söyledi ancak bir başka PKK yöneticisi Duran Kalkan bu durumda HDP'nin düzen partisi olacağını söyleyerek Bayık'a karşı çıktı. Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silahsızlanma kongresi çağrısı ise Kandil'de şahin kanatta yer alan Bese Hozat tarafından, "Bizim şu anda kongreyi toplama gibi bir gündemimiz yok" sözleriyle reddedildi.

ÖRGÜT KARADENİZ'E YÖNELİK YENİ YAPILANMA İÇİNDE

İstihbarat raporlarında da Şırnak ve civarındaki gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği belirtiliyor. Karadeniz ve Ağrı yöresi dağlarına yönelik yeni bir yapılanma içinde olan örgütün, bu bölgelerdeki faaliyeti de yakından takip ediliyor. Raporlarda, bu bölgelerde PKK'nın amaçlarına yönelik güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere yer veriliyor