Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde ise Abalı Jandarma Karakolu'nu koruyan üs bölgesine havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı Vadisi’nin girişinde bulunan ve yapımı süren Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı binasına bugün saat 08.50 sıralarında PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunuldu. Karakoldaki askerlerin karakola sızma girişimini termal kameralarla tespit etmesi üzerine PKK’lılar üç ayrı noktadan karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık verip bulunduğu bölgeleri yoğun ateş altına alması üzerine PKK’lılar ormanlık alana kaçtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.
 
Saldırının duyulması üzerine gönderilen 2 Kobra helikopter bölgede keşif uçuşları gerçekleştirdi. Bölgeye Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan da Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.
 
VALİLİK AÇIKLAMASI
 
Tunceli Valiliği’nden, karakola yapılan saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"20.08.2014 günü saat 08.50 sıralarında ilimiz Hozat İlçesi’nde yapımı devam eden Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binasına terör örgütü mensuplarınca uzak mesafeden taciz ateşi açılmış, açılan taciz ateşine güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle örgüt mensupları olay yerinden kaçmışlardır. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."
 

LİCE'DE JANDARMA ÜS BÖLGESİNE HAVAN TOPLU SALDIRI

 Tunceli'den gelen haberin ardından Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bulunan Abalı Jandarma Karakolu'nu koruyan üs bölgesine de havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Diyarbakır'ın Bingöl yolu üzerinde bulunan Lice İlçesi yakınlarındaki Abalı Jandarma Karakolu'na koruyan üst bölgesine bu Sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından havan toplu saldırı düzenlendi. 4 adet havan topunun atıldığı öğrenilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Üs bölgesindeki görevli askerlerin de uzun namlulu silahlarla havan topunun atıldığı bölgeye yoğun ateş altına aldığı öğrenildi. Saldırının ardından sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri bölgede inceleme çalışması yaparken, üs bölgesinde güvenlik önlemleri artırıldı.
Bu arada Lice'de dün yaşanan olayların ardından Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri kontrol noktaları kurdu. Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapalı bulunurken, zaman zaman göstericilerin yoldan geçen araçlara yönelik eylem yapması nedeniyle güvenlik nedeniyle yolun kapatıldığı belirtildi.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Lice ile Hani ilçeleri arasında dün Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılmasını protesto eden grubun yol kesip 3 aracı yaktığını açıkladı. Açıklamada, "Terörist heykelinin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla, Diyarbakır Lice-Hani karayolu, Hani Serenköy bölgesinde bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından kesilmiş ve yoldan geçmekte olan üç araç yakılmıştır" denildi.