İstanbul'a  mevsimin  ilk karı  yağdıAnadolu yakasının yüksek  bölgelerinde  kar   yağışı  başladı.

Anadolu yakasında   Sultanbeyli  ve Kartal'ın  yüksek kesimlerine lapa lapa  kar   yağdığı  görüldü. Belediye ekipleri  kar   yağışı  nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması  için hazırlıklı  beklerken , vatandaşlar bu  mevsimde  kar yağışı nın normal olduğunu söyledi.

Yaşar  Demirbüken  isimli  vatandaş, "Artık  zamanı geldi, bekliyorduk zaten. Burası biraz  yüksekte  kalıyor, her sene bu  zamanlarda   kar   yağar  ve bu  kar  genelde  tutar . Tuttuğu  zaman  da buralarda yürüyemeyiz. İstanbul'a falan  sulu   yağmur yağıyor  ama burada  kar   yağıyor . Burası İstanbul'un en  yüksek  tepelerinden biri. İşimize de zor  gidip geliyoruz ama şu anda  iyiÇok  yoğun  kar  olduğunda  araçlar  çıkamıyor, işimize de gidemediğimiz de oluyor" dedi.

İstanbul   Büyükşehir  Belediyesi  kar   yağışına  karşı  önlemler  aldı. Zincirlikuyu'da  kar   araçları hazırda bekliyor.  Önlem  için  yol  kenarına tonlarca  tuz  döküldü.


Bolu Dağı'nda sabah  saatlerinde   başlayan  sağanak,  yerini   kar   yağışı na bıraktı.

Seymenler, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde devam eden  kar   yağışı  nedeniyle  kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Söz konusu bölgede  kar   yağışıyla  birlikte  etkili  olan sis nedeniyle  görüş  mesafesi  zaman zaman  10 metreye kadar iniyor.

Karayolları ekipleri güzergahlarda  tuzlama  ve  kar  küreme  çalışmaları  yapıyor.

Düzce  Emniyet  Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de Bolu Dağı'nı kullanacak sürücüleri, araçlarının kış bakımlarını yaptırmalarını ve kar lastiklerini takmaları konusunda uyardı.


Başkent'te öğleden sonra etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Ankara'da şehir merkezinde yağmur görülürken, Turan Güneş Bulvarı, Or-An, Dikmen gibi yüksek kesimlerde kar yağışı meydana geldi.

Akşam saatlerinden itibaren kar yağışının yoğunluğunu artırması beklenirken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin kar kürüme, tuzlama ve temizleme araçlarının hazır olduğu gözlendi.

Kar yağışıyla birlikte Esenboğa, Samsun, eskişehir, İstanbul ve Konya yolları ile ana güzergahlarda belediye ekiplerinin 24 saat görev yapacağı öğrenildi.

Trafiğe çıkacak sürücülerin kış lastiklerini takmış olmaları ve dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Bursa'da dün geceden itibaren etkili olan yağmurun ardından yüksek kesimlere kar yağdı.

Kent merkezinde sabahtan beri etkili olan yağmur yüksek kesimlerde kara dönüştü. Özellikle Uludağ'ın eteklerinde ve teleferik civarında kar yağışı etkili oldu. Yerler ve ağaçlar beyaza büründü.

 

Bölgede yaşayan vatandaşlar bir taraftan karın mutluluğunu diğer yandan da şaşkınlığını yaşadı. Taksicilik yapan Nuri Aslan, kış aylarında işlerinin daha iyi olduğunu ifade ederken, teleferikle Uludağ'a çıkanların işlerinin artmasına vesile olduğunu söyledi.

Fatih Yavuz isimli vatandaş ise ilk kar sürprizi yaşadıklarını, çok güzel manzaralar oluştuğunu ve ağaçların beyaza büründüğünü anlattı.

Eskişehir'de yılın ilk karı yağdı. Öğle saatlerinde başlayan kar, şehir merkezinde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bu duruma her zamanki gibi en çok çocuklar sevindi, kartopu oynayarak eğlendiler. Vatandaşlar da Eskişehir'e uzun süredir kar yağmadığını belirterek, sevinçlerini dile getirdi. Kar yağışının, şehrin ilçelerinde ve yüksek kesimlerde etkiliği olduğu öğrenildi. Yetkililer, kapalı yol olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi.  

Tunceli'ye mevsiminin ilk karı yağdı. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı şehir merkezinde etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle Karayolları ve Trafik ekipleri yollarda çeşitli önlemler aldı. Kar yağışının devam edeceğini belirten yetkililer, Pülümür ve Ovacık karayolunu kullanan sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.