Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde otoyoldaki yol kontrolü sırasında çıkan çatışmayla ilgili ilk bilgiler Ankara'ya ulaştı. Resmi kaynaklara ulaşan bilgilere göre; saldırıda bir jandarma astsubay ile bir polis memuru şehit düştü. Ankara'da saldırının ilk etapta terör saldırısı olarak değerlendirilmesi dikkat çekti.
Saldırıyla ilgili Ankara'da güvenlik birimlerine, ilk bilgiler ulaştı. Milliyet'in aldığı bilgilere göre; saldırı olayı özetle şöyle meydana geldi.

*Terörist olduğu değerlendirilen üç kişi, Ford Kango tipi bir kamyoneti sürücüsüyle birlikte gasp etti.
*Niğde - Ulukışla Çifteköy Çelenler Deresi Mevkii'nde, yol kontrolü yapan jandarmanın üzerine, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bu saldırı sırasında bir jandarma uzman çavuş ile bir jandarma astsubay yaralandı. Çatışmada, kamyonetin sahibi olan vatandaş da hayatını kaybetti.
*3 terörist ateş ederek kaçmaya başladı. Teröristler Eminli Köyü'ndeki Sağlık İstasyonu'nda kıstırıldı. Burada teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir jandarma astsubay ile bir polis memuru bu çatışma sırasında şehit düştü. Teröristlerden ikisi ağır yaralı olarak ele geçirildi. Bir terörist ise kaçtı. Bölge güvenlik güçleri tarafından ablukaya alındı.
*Çatışma sonucunda toplam 7 yaralının olduğu ve iki güvenlik görevlisinin şehit düştüğü belirtildi.


SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI

Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1’i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis’e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2’si yaralı olarak yakalanırken, 1’i ise kaçtı. Kaçan terörist aranıyor.

 BAKAN ATALAY: 'SURİYE NOTU VAR'
 
Niğde'de iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıya ilişkin Habertürk'e açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bana gelen bilgilerde 'Suriye' notu var. Seçime doğru giden ortamda askerimizin ve polisimizin şehit olması çok vahim olay. Seçim ortamını bulandırıyor olabilirler" dedi.

SALDIRGANLARA LİNÇ GİRİŞİMİ

Ulukışla Adana otoyolundaki silahlı saldırının ardından yaralı yakalanan saldırganlar Niğde Devlet hastanesine getirildikleri sırada kalabalık bir grup tarafından linç edilmek istendi. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

ÜÇÜ DE YABANCI UYRUKLU, ÇANTALARI CEPHANELİK GİBİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'deki güvenlik  güçlerine saldırı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi:
  
-Yabancı uyruklu üç  terörist, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtı.
-Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş  açan teröristler oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtı.
-Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele  geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak  üzere 3 kaybımız var.
 
SIRT ÇANTASI CEPHANELİK GİBİ
   
-İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el  bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki  sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3  kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı.
-Yaralılardan 4'ü er, 2'si uzman çavuş, 2'si de astsubay. Bir er ve bir astsubayın durumu ağır. 
 
ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
 
Niğde'deki terörist saldırıda şehit olan polis memurunun otoban gişilerinde görevli evli ve 3 çocuk babası Adem Çoban olduğu açıklandı.
 
POLİSTEN SALDIRI UYARISI
 
Niğde'ye komşu olan Adana Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi tarafından tüm polislere terör saldırısı ihbarı uyarısında bulunulup şöyle denildi:
 
"Yabancı uyruklu şahısların yol güzergahı üzerindeki ekiplerimize, noktalarımıza ve polis merkezlerimize eylem yapılacağı duyumu alınmıştır. Çevre koruma görevlilerimiz uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli görev yapacaktır. Diğer tüm ekiplerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacaktır."
 
TERÖRİSTLER NASIL YAKALANDI
 
Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kamyonla kaçan 2 yaralı teröristin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda tedavi olurken yakalandı. 55 K 0988 plakalı kamyonun köye geldiğini ve içinde bulunan 2 kişinin 'doktor doktor' diye bağırdığını belirten köylüler, kim olduklarını bilmedikleri bu kişileri araçtan indirerek sağlık ocağına götürdüklerini ve durumu da jandarmaya bildirdiklerini söyledi. Köylülerden 41 yaşındaki Mahmut Çelik, teröristlerin yakalanmasını da şöyle anlattı:
 
"Köye gelen kamyonda bulunan 2 kişi 'doktor doktor' diye bağırdı. Biz yardıma koştuk, ellerinde kalaşnikof silah ve ceplerinde el bombası vardı. Kim olduklarını bilmediğimiz için yardım etmek istedik. Araçtan çıkarttık silahlarını bırakmadılar ve boyunlarına astılar. Sağlık ocağına götürdük burada ilk tedavileri yapıldı. Jandarmaya da bilgi vermiştik. Önce jandarma ardından da polis özel hareket timleri geldi. 2 kişiyi alıp, ambulansla götürdüler. Türkçe bilmeyen bu kişilerin terörist olduklarını öğrendik."
 
TANIK KÖYLÜLER ANLATTI
 
Köylüler, jandarma tarafından götürülürken teröristlerin 'Allahu ekber' diye tekbir getirdiklerini de kaydetti. Sağlık ocağı çalışanları polis tarafından ifadelerinin alınması için Niğde'ye götürüldü.
 
ÖLDÜRÜLEN ŞOFÖR KIRIKKALELİ
 
Bu arada saldırganların gasp ettiği kargo ait kamyonun ön camında 24 kurşun izi, yan camlarının kırık ve lastiğinin patlak olduğu görüldü. Olay yerine gelen firma görevlileri aracın öldürülen şoförünün Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Ankara'da yaşayan 55 yaşındaki Turan Yaşar olduğunu söyledi. 
 
Aynı yetkili, aracın Adana-Kayseri-Ankara hattında çalıştığını ancak olayın nasıl olduğu konusunda bir bilgilerinin olmadığını kaydetti.