Terör ittifakında ilk adres Sultanbeyli'ydi. Sultanbeyli'de dün arka arkaya iki terör saldırısı yaşandı. İlk saldırı, Fatih Polis Merkezi'ne 00.50'de düzenlendi. Binanın bahçe kapısından içeri giren bomba yüklü araç, büyük bir gürültüyle patladı. Saldırının ardırdan Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet, Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha ekipleri delil toplama çalışması yürüttü. İşte ikinci kalleş saldırı da bu sırada meydana geldi. Sabah 06.45'te PKK'lı teröristlerden biri, üzerinde emniyet teşkilatına ait armalar bulunan çelik yelek, diğeri ise sivil kıyafet ile güvenlik noktalarından geçti. 


BAHÇEDE KISTIRILDI... 

PKK'lı teröristler bu şekilde patlamanın yaşandığı polis merkezinin önüne kadar sızdı. Bir anda kıyafetlerine gizledikleri silahları çıkartarak polislere doğru ateş etti. PKK'lı teröristler, 5 metre ileride olay yeri incelemesi yapan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'i şehit etti. Polislerin karşılık vermesi üzerine PKK'lı teröristler kaçmaya başladı. Üzerinde polis yeleği bulunan terörist, karakolun 10 metre yakınındaki bir evin bahçesinde kıstırıldı. Kaleşnikof silah ve tabanca ile çok sayıda mühimmat taşıyan 25 yaşlarındaki terörist ile polis bir süre çatıştı. Bir patlama sesinin duyulmasının ardından terörist, özel harekat polisleri tarafından öldürüldü. 



UZUN NAMLULU SİLAHLARLA

Diğer terörist ise bir gecekondunun kömürlük deposunda sıkıştırıldı. Kimliği belirsiz terörist, üzerindeki el bombasının patlaması sonucu öldü. Saldırıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlatılırken, bu kez İstinye'den haber geldi. Saldırı, ABD Başkonsolosluğu'nda dün sabah gerçekleşti. İki kadın terörist, başkonsolosluk önünde nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisler, anında karşılık verince DHKP-C'li kadın teröristler olay yerinden hızla kaçmaya başladı. Kadın teröristlerin peşine düşen polis, teröristlerden Hatice Aşık'ı bir evde sıkıştırdı. Adrese özel harekat ve bomba imha uzmanı polisler geldi. Polis, Aşık'ı operasyonla gözaltına aldı. Bacak ve karnında 6 kurşun yarası olan Aşık, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Terörle Mücadele ekipleri, olayın ardından izini kaybettiren diğer saldırganı arıyor. ABD Başkonsolosluğu ise saldırı nedeniyle dün tüm işlemleri durdurdu.

BOMBA ELİNDE PATLADI

Olay yerinden kaçan diğer terörist de bir odunlukta elindeki bombanın patlaması sonucu öldü.



1 AY ÖNCE TAHLİYE OLDU

"Hülya" kod adlı Hatice Aşık (51) hemşireydi. Aşık, 2000'de DHKP-C üyesi olmaktan 15 yıl hapse mahkum edildi. Kanlı örgüt 2005'te Aşık'ı canlı bomba olarak kullanmak istedi. Terörist Aşık, iki yıl önce de Yunanistan'a gitmeye çalışırken yakalandı. Bir süre hapse girdi, çıktı. Son olarak örgütle bağlantılı bir isimle diyaloğa girdiği iddiasıyla 3 yıl hapis yattı. 2 ay önce de tahliye oldu.

TERHİS OLMUŞTU

HDP'nin tarafından desteklenen PKK'nın kanlı saldırıları terhis olmuş askerimizi de hedef aldı. Beytüşşebap İlçesi'nde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak'a getirmek için havalanan Sikorsky helikoptere, teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı. Saldırıda 8 asker yaralandı. Askerler Şırnak Asker Hastanesi'ne getirilirken tezkeresini alıp memleketi Denizli'ye gitmek için helikoptere binen Doğan Acar'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit Acar'ın 5 Ağustos'ta Facebook'ta yaptığı paylaşım herkesi duygulandırdı. Terhis olmanın heyecanını yaşayan Doğan Acar, kız arkadaşına sosyal paylaşım sitesindeki son mesajında, "Kaldı 7 gün bir tanesi, sana kavuşmama 7 gün kaldı" yazmıştı.



MAYINLI TUZAK: 4 ŞEHİT

Şırnak'a bağlı Silopi İlçesi'nde günlerdir devam eden hendek açma gerginliği dün acı bir haberle zirve noktaya ulaştı. Polis ve askerin, ilçedeki terör yanlılarının açtığı hendekleri kapatma ve yolları açma çalışmalarında son birkaç gündür silahlı çatışmalar yaşanıyordu. 



SİLOPİ DURULMUYOR

Çıkan olaylarda daha önce 1 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği Başak Mahallesi'nde dünkü olayların ardından mahalleye giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı mayın patladı. Patlamada araçta bulunan 4 özel harekatçı polis Resul Kayaoğlu, Şahin Polat, Savaş Akyol ve Mustafa Yahya Mertcan şehit oldu, bir polis de yaralandı. Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlarda mayınlı tuzağı kurduğu belirlenen 3 terörist öldürüldü.