Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) geç kalan öğrenciler koşarak salonlarını bulmaya çalıştı. Saat 10 .00’da başlayan İstanbul Üniversitesi’ndeki sınava 20 dakika geç kalan bir öğrenci de sınava alınmadı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan öğrenci "1 senedir hazırlanıyoruz, bir senemiz boşa gidecek" dedi.
 
İSTANBUL'DA YGS HEYECANI
 
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde sınava girecek  öğrenciler, sabah erken saatte yerleşkenin önünde bekledi. Arama sırasında üzerinde yasak eşya bulunduran bazı öğrenciler, arama  sırasında geri dönüp eşyalarını ailelerine bırakmak zorunda kaldı. Bazı veliler heyecandan gözyaşı dökerken, bazıları ise Kur'an-ı Kerim  okuyup çocukları için dua etti. 
 
Sınava giren öğrencilerden Aleyna Yurtdaş, ilk kez üniversite sınavına  girdiğini belirterek, bu nedenle çok heyecanlı olduğunu söyledi. Evden çıkmadan  önce çok dua okuduğunu anlatan Yurtdaş, çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını  alacağını umduğunu dile getirdi. 
 
 
  AİLELER DE DIŞARIDA TER DÖKÜYOR
 
TÜRKİYE’de, üniversite kapısındaki yaklaşık 2 milyon adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) İzmir’de de binlerce kişi girdi. Özellikle Ege Üniversitesi kampüs girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı. En az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, çocuklarının sınavda başarılı olması için dışarıda dua etti.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı soruların yöneltildiği ve üniversite girişte ilk basamak olan YGS’de ter dökecek adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulları doldurdu. Adaylar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınav salonuna alındı. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı. 
 
Adaylardan lise öğrencisi Emrullah Bayram, "Yıl boyunca sınava hazırlanmaya çalıştım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum" dedi. Bir diğer lise öğrencisi Suzan Bahar, "Lisede okurken bu yıl staj da yaptım o nedenle sınava çok da iyi hazırlanamadım. İnsan kaynakları yönetimi okumak istiyorum" diye konuştu. 
 
Üniversite öğrencisi olan Seda Karakoç da "Üniversite öğrencisiyim ve bu yıl üçüncü yılım. Tarih Bölümü öğrencisiyim, yine aynı bölümü tercih etmeyi düşünüyorum ama İstanbul’u istiyorum. Vizelerden fırsat buldukça hazırlandım" dedi. 
 
En az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, bahçede dua edip çocuklarının sınavının iyi geçmesini temenni etti. Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavda, 160 dakikada toplam 160 soruyu yanıtlayacak.