Geçtiğimiz günlerde, Şırnak’ın Cizreilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir özel harekat komiseri yaralandı. 3 çocuk babası polis çatışma bölgesinden bir tank üzerinde uzaklaştırılırken bir asker ise üzerine yatarak siper oldu.

 
Vatan'dan Emre Eser'in haberine göre Asker birliğine geri döndüğünde tabur komutanı tarafından çağırıldı. Tabur komutanıyla kahraman asker arasında geçen konuşma son derece duygulandırıcıydı.
 
‘Benim bir anam var’
Komutan yanına gelen askere yaralanan polisin üzerine yatarak kendini neden siper ettiğini ve kendisinin de bu olayda vurulabileceğini sordu. Asker ise ‘abi’ dediği polisin 4 gün önce bebeğinin olduğunu ve onun yetim büyümesini istemediğini söyledi. Komutan bunun üzerine askere peki senin kimsen yok mu diye sordu. Asker köyde yaşlı bir annesinin bulunduğunu ve başka kimsesinin olmadığını, ağlarsa annesinin ağlayacağını söyledi. Tabur komutanı ise askere bu vatanın ve milletin onun ailesini olduğunu ve hep yanında olacağını söyledi. Komutan ayrıca Mehmet isimli askere annesine telefon açtığında ellerinden öptüğünü iletmesini söyledi. 
 
Aralarında şu diyalog geçti:

KOMUTAN: Ya seni de vursalardı.
 
ASKER: Komutanım o abimiz evli ve 4 gün önce bir çocuğu oldu. Evladı yetim büyümesin istedim.
 
KOMUTAN: Senin kimsen yok mu evladım?
 
ASKER: Yaşlı bir anam var köyde komutanım. Başka kimsem yok.
 
KOMUTAN: Olmaz mı evladım. Bu vatan bu millet senin. Adın neydi senin?
 
ASKER: Mehmet komutanım.
 
KOMUTAN:
 Biz size boşuna Mehmetçik demiyoruz. Annemize selamlarımı ilet, ellerinden öptüğümüzü söyle.