Atatürk nefretiyle bilinen ve skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyenKadir Mısıroğlu şimdi de İstiklal Marşı'na dil uzattı. Mısıroğlu bir konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'na "Korkma" ifadesiyle başlamasını eleştirdi. "Bir Allah'ın ferdi bu marş neden korkma diye başlar, ne var ortalıkta korkacak? Durup dururken bir adama korkma, korkma, korkma bu devlet yıkılmaz... Bunu diyen herkes bu yıkılmadan korkuyor demektir" dedi.

 


ERDOĞAN'DAN TEPKİ GELDİ


Mısıroğlu'nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan isim vermeden Mısıroğlu'nu eleştirdi, "Peygamber efendimizin Hicret sırasında kaldığı mağarada biliyorsunuz Hz. Ebubekir'i teskin etmek için ve yüce kitabımızda da zikredilen 'Korkmaz Allah bizimle beraberdir' ayeti var ya, işte bu lafzın 'Korkma' kısmının İstiklal Marşımızın başına yerleştirilmiş olmasının sebebi de budur. Yani birileri burada farklı yerlere çekip, beşer planındaki korkmak korkmamak gibi olmasın" dedi. 


ATATÜRK'E HAKARETTEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI


Mısıroğlu, Atatürk heykellerini kastederek, "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.

Kadir Mısıroğlu, "Demokrasiye geçişten beri sapa sapa kötülük azalmakta iyilik çoğalmaktadır. İstediğimiz olmuş değildir.Yarı yoldayız. Nasıl buluğ çağına ermemiş çocuğa evlenmiyorsun diyemezsen hükümete de niye şeriat ilan etmiyorsun diyemezsin. Vakti var. Sizin nesliniz İslamın mutlak galebisini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diye konuşmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk'e hakaret eden Kadir Mısıroğlu hakkında soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklama şöyle:

Basın yayın organlarında yer alan Kadir Mısıroğlu'na ait olduğu belirtilen video kaydında geçen beyanları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosunca Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

 


İLK DEĞİL


Kadir Mısıroğlu daha önce de Atatürk'ü kastederek, "Bir kafiri beğendin mi namaz kılsan da kafir olursun. Oruç tutsan da kafir olursun. Hacca gitsen de kafir olursun. İman hassas bir şeydir." demişti.

Mısıroğlu, daha önce 10 Kasım nedeniyle paylaştığı bir mesajda yine Atatürk'e hakaret ederek, "10 Kasım'da saat 09:05'te kenefe (tuvalete) gidin" diye yazmıştı.