E.Y. ve C.T. önceki gece saat 22.00 sıralarında Kazdağları’nın eteklerinde bulunan Evciler Köyü kırsalındaki tarla içinde, naylondan yapılmış barakada bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen ikili daha sonra Jandarma Komutanlığı’na getirildi. E.Y.’ye yöresel kıyafetler giydirilmiş olması dikkat çekti. Önceki gün sabaha kadar devam eden ifade alma işleminin ardından saat 06.30’da E.Y. ve babası Yurdakul karakoldan ayrıldı. E.Y.’nin ifadesinde, “Birlikte planladık. Kendi rızamla kaçtım. Şikâyetçi değilim. Birbirimizi seviyoruz” dediği öğrenildi. Ancak baba Yurdakul’un, E.Y.’nin hiperaktiviteye bağlı dikkat dağınıklığına dair raporunun olduğunu, kızının 14 yaşındaki bir çocuk gibi davrandığını ve sağlıklı düşünemeyeceğini öne sürüp şikâyetçi olduğu belirtildi.TANINMAMASI İÇİN YÖRESEL KIYAFET GİYDİRMİŞ
İşlemlerinin tamamlanması sonrası Ezine Adliyesi'ne sevk edilen C.T.'nin ifadesinde, "E.Y.'yi seviyordum. Önceden sözleştik. O gece yazlıklarının ilerisindeki yolda buluştuk. Oraya da kendisi geldi. Birlikte yürüyerek Ezine İlçesi'nin Kemallı Köyü'ne kadar geldik. Buradan otostopla Ayvacık İlçesi'ne gittik. Yine otostopla Bayramiç İlçesi'ne geçtik. Kazdağları bölgesindeki bir tarlanın içinde naylon barakada zaman geçirdik. E.Y.'ye tanınmaması için temin ettiğim yöresel kıyafetleri giydirdim. Birbirimizi seviyoruz" dediği öğrenildi. 
 
Öte yandan E.Y.'nin sosyal paylaşım sitesindeki hesabında profil fotoğrafının altına C.K.'nin ismini yazdığı görüldü.
 
SERBEST BIRAKILDI
 
Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde, 17 yaşındaki E.Y.'yi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 21 yaşındaki C.T., adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.