Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile Suriye’nin Azez kentinde kaçırılan 9 Lübnanlı hacının serbest bırakılacağı yönündeki bilgi üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı’nda sessiz bekleyiş sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, 19 ay önce Halep’in Azez ilçesi yakınlarında 11 Lübnanlı, Suriyeli muhalifler tarafından kaçırılmış, Türkiye'nin de devreye girmesiyle geçen ay 2 Lübnanlı serbest bırakılmıştı.

9 Ağustos 2013 tarihinde Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağının pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın kaçırılmasından sonra Türkiye, devreye girerek iki pilotun serbest bırakılması için girişimlerde bulundu. Tüm bu gelişmeler üzerine Lübnan menşeli gelen haberde THY pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar ile Azez ilçesinde tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılacağı yönündeki iddialar üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bekleyiş başladı.

Azez ilçesine bağlı Esselama Sınır Kapısı (Babul Selam) karşısında bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bekleyiş sürüyor. Sınır kapısı Suriye’deki olaylar nedeniyle Suriye tarafından kapatılması nedeniyle özel izni olanlar ve pasaportu bulunan Suriyeliler az da olsa Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan giriş çıkış yapıyor.