TMSF'ye devredildikten sonra kapatılan Bank Asya'ya ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. FETÖ tarafından kaçırılan milyonlarca hatta milyarlarca euronun piyasaya sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

PİYASAYA SOKMAYA ÇALIŞILIYOR

Alınan bilgilere göre X0399 ile X0398 seri numarasıyla piyasaya sokulmaya çalışan paraların Bank Asya'dan kaçırılan paralar olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de kullanımı yasaklanan paraların milyarca euroyu bulabileceği gelen bilgiler arasında.

YIPRATMA, YIKAMA TAKTİĞİ

Bank Asya'dan kaçırılan paralar bir süre bekletildikten sonra yıpratıldı sonrada yıkandı. Hem vatandaşın hem de piyasanın dikkatini dağıtmak ve Bank Asya'dan kaçırıldığı anlaşılmasın diye bu taktiğe başvurulduğu öne sürülüyor. Bu taktiği kullanmalarının nedeni ise Merkez Bankası; yırtılmış, yıpranmış, ya da yıkanmış paraları yüzde olarak eksik olarak alıyor.

VATANDAŞI ZOR DURUMA SOKACAKTI

Hain terör örgütü mensupları paraları değerinin altında vatandaşa ya da piyasaya verecek vatandaş da kar elde ettiğini sanıp düşük miktarda aldığı paraları Merkez Bankası'nda bozdurmaya gidecekti. Böylelikle FETÖ terör örgütü üyeleri hem ellerindeki parayı çıkaracak hem de vatandaşları zor duruma düşürecekti.

YİNE DENEDİLER AMA...

FETÖ üyeleri tarafından ilk kez 2 ay önce Kapalıçarşı'ya sokulmaya çalışan paralar geçtiğimiz günlerde yine denendi ama dikkatli vatandaşlar ve döviz çalışanları sayesinde ellerinde kaldı.