Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında kalkan helikopterler Dağlıca bölgesine sevk edildi. Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan kalkan F-16 savaş uçaklarının ise ayrı koldan operasyona katıldığı belirlendi. Helikopterlerin ve savaş uçaklarının ayrı noktalardan PKK'lıları kıskaca aldığı öğrenildi. Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri PKK’nın izini sürerken, yol boyunca kaçan örgüt mensuplarına ait olabileceği değerlendirilen kan izlerine rastlandı.

JÖH TAKİP’TE

Dağlıca saldırısının hemen sonrasında JÖH’ler sınırın sıfır noktasında operasyon başlattı. Eylem sonra sınırı geçen örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdüren özel timler, operasyon boyunca örgüte mensuplarına ait olabileceği değerlendirilen kan izlerine rastladı. İzleri takip eden özel birimlerin hedefi örgütün inlerine kadar girmek olduğu belirtildi.

SİLAHLAR KATIRLARLA GETİRİLMİŞ

PKK’nın Hakurk ve Zap kamplarından geldikleri belirtiler örgüt elemanlarının 12,5 luk ve 14,5’lük 6-7 doçka karakolu gören tepelere katırlar ve militanlarca yerleştirildiği belirlendi. Dağlıca bölgesine gelen PKK’lıların saldırı, sızma, takviye ve savunma olarak 4’e ayırdıkları ve ilk önce sızma grupları Dağlıca karakolu ve bu karakolun emniyetini sağlayan iki tepeye yaklaştı. Buradan ateş etmeleri üzerine savunma görevini yapan örgüt mensupları da Jöh’lere saldırdı. Çıkan yoğun çatışma üzerine  kaçan örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.