Operasyonda PKK yandaşları güvenlik güçlerine havai fişek, el yapımı patlayıcılar ile saldırırken, güvenlik güçleri de gaz bombası ile karşılık verdi. Bölgeden zaman zaman silah sesleri geldi.

Bölgede yapımı süren karakol ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fisovası mevkiinde hendekler kazarak kapatan PKK'ya bağlı Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna karşı bu sabah 100 zırhlı araç eşliğinde asker ve polisler operasyon başlattı. Kazılan hendekleri kapatmak için Karayolları'na ait iş makineleri de getirildi. Operasyonun başlamasıyla, Lice ilçesi Fis Ovası’nın Çağlı bölgesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Kazdıkları 6 hendeğin başında güvenlik güçlerine ve araçlara havai fişek, el yapımı patlayıcılarla saldıran gruba, güvenlik güçleri gaz bombaları ile müdahale etti.

Basın mensuplarının sokulmadığı bölgeden zaman zaman silah sesleri geldi. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi karşısında hendeklerden ayrılan gruplar, yolun yukarısında bulunan ve yapımına yeni başlanan bir köprünün olduğu bölgeden saldırılarını sürdürdü. 

Operasyon sırasında PKK yandaşları, daha önce el koydukları ve biri Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait olan 3 aracı da ateşe verdi. Operasyon nedeniyle Diyarbakır- Bingöl karayolu henüz ulaşıma açılmadı

VALİLİK: YAPILAN ÇALIŞMA SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAMAYA YÖNELİK

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde göstericilerin yol kapatmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:" 24 Mayıs 2014 tarihinden itibaren bölücü terör örgütünün yönlendirmesiyle illegal gruplar tarafından, Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişimlerinde bulunulmaktadır. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak maksadıyla gerekli tedbirleri almaktadır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince; Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret Mahallesi ile Hani-Çağıl Mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl Mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."
Lice'de güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde başladığı operasyonlar sürerken, zaman zaman olaylar yaşanıyor. Karayolları ekipleri açılan hendeklerin hepsini kapatırken, çevrelerinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratta, olaylara karışan göstericiler arasında uyuşturucu kaçakçılarının da bulunduğunu belirledi. Lice'de geçen yıl düzenlenen operasyonlarda tonlarca uyuşturucu yakalanırken, uyuşturucu kaçakçılarının da göstericileri provoke ettikleri belirtildi

VARTO'DA YOL KESTİLER

Muş'un Varto İlçesi'ne 5 kilometre mesafede karayoluna barikat kuran PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'liler burada geçiş yapan araçları durdurup içindekilere kimlik kontrolü yaptı. Burada yaklaşık 100 aracın geçişine izin vermeyen göstericilerin yolu kapatması üzerine Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nden Varto yol ayrımında güvenlik güçleri önlem aldı. Güvenlik güçleri Varto yönüne gitmek isteyen araçlardaki yolculara uyararak bölgeye gitmemelerini istedi.

GENELKURMAY:LİCE'DE 3 İŞÇİ KAÇIRILDI

Genelkurmay Başkanlığı, Lice'de yol kesen göstericilerin Diyarbakır Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (DEDAŞ) çalışan 3 işçinin kaçırıldığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından, Diyarbakır Lice Arıklı Köyü mülki sınırları içerisinde, 28 Mayıs 2014 günü akşamı, Diyarbakır Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde çalışan üç işçi ile 29 Mayıs 2014 günü sabahı bir GSM şirketinde çalışan iki işçi kaçırılmış; GSM şirketinde çalışan iki işçi serbest bırakılmış, diğer üç işçi ise alıkonulmuştur" denildi.