İstanbul'da Berkin Elvan'ın cenazesini fırsat bilen provokatörler akşam ise İstanbul sokaklarını ateş verdi, dükkanları yağmaladı ve polisle çatıştı.
Provokatörlerin kendi kameralarıyla kayda aldıkları görüntüler ise yaşananları tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Sıraselviler Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde kayda alınan görüntülerde bir çoğunun yüzleri kapalı olan yağmacılar yakıp yıkıyor, ekmekleri, suları yağmalıyor. Kasa kasa ekmeleri taşıyorlar. 

Etraftan yağmaladıkları eşyaları yakan provokatörler ve yağmacılar "oh be ısındık" dedikleri duyuluyor. Kamera İstanbul Halk Ekmek büfesine çevrildiği zaman ise "Beyler yapmayın ayıptır ya" sesleri yükseliyor.




KABLOLAR ALEV ALACAK
Yaşananları kamera kaydına alan şahıs sokak ortasında yaktıkları ateşin alevlerinin yükseldiğini ve yağmaladıkları eşyaları atmaması gerektiğini söylüyor. Aksi halde elektrik kablolarının ateş alacağını kendilerinin yanacağını ifade ediyor. 

DAHA FAZLA ATMAYIN ELEKTRİK ÇARPACAK
İstanbul Halk Ekmek büfesinden yağmaladıkları palet, sandalye, ekmek sepeti gibi eşyaları art arda ateşe atan provakatörlerden de uyarılar yükseliyor. "Daha fazla atmayın elektrik çarpacak" uyarılarına rağmen ateşe yağmaladıkları eşyaları atmaya devam ediyorlar.

PANİĞE KAPILANLAR KAÇIYOR
Halk Ekmek büfesini yağmalamaya devam edenlere kamera kaydını alan şahıs uyarıda bulunuyor. Paniğe kapılan bir kaç yağmacı kaçıyor.