Diyarbakır Lice merkezli, hint keneviri ekili bölgelere yapılan operasyonlar sonrasında finansal gücünde azalma yaşayan PKK'nın, Kurban Bayramı'nda deri toplamak için hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

Milliyet'en Tolga Şardan'ın haberine göre son dönemde güvenlik güçlerince Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında tonlarca esrar ve milyonlarca kök hint keneviri ele geçirilmesiyle ciddi boyutta finans sıkıntısı yaşayan PKK'nın kurban derisi ve kurban eti toplama organizasyonu başlatacağı tespit edildi.

Çözüm sürecinde yaşanan gelişmelere paralel olarak PKK'ya yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran istihbarat birimleri bu çerçevede örgütün yeni hedefinin önümüzdeki hafta başlayacak Kurban Bayramı döneminde deri toplamak olduğunu saptadı.

Fitre ve zekât, şimdi kurban derisi
Bu organizasyon için KCK oluşumu kapsamında oluşturulan Azınlıklar ve İnanç Grupları Komitesi'nin harekete geçtiği öğrenildi. Komitenin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kent ve ilçe merkezlerinde kurban derisi toplama ve bayramlaşma alanlarında Rojava'ya yardım toplanması için halka teklinde bulunacağı belirlendi. Daha önce Ramazan Bayramı'nda bölge halkından fitre ve zekat topladığı ortaya çıkarılan PKK'nın, kurban deri ve etlerini örgütün kış üslenmesinine destek kapsamında üslenme bölgelerine gönderilmesini sağlayacağı tespit edildi.