Türkiye, paralel devletin şok yüzüyle tanıştı. Emniyetten yargıya kadar ortaya çıkan abiler ve imamlar, hem sınır içindeki hem de sınır dışındaki hain yapılanmayı kanıtladı. İşte o "abilerden" biri de Mustafa Özcan'dı. Fethullah Gülen'in tüm bağlantılarını kuran ve hatta ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile haberleşmesini sağlayan Özcan'ın yetenekleri bununla da sınırlı kalmadı.
'KOZMİK BEYNİ...'

Peki Gülen örgütüne ait Kaynak Holding'in yöneticisi olan Mustafa Özcan kim? Bir zamanlar cemaatte görev alan isim, Gülen'in "Kozmik beyni" Özcan'ı TAKVİM'e anlattı: "Mustafa Özcan, 1965 yılında cemaate girdi. Eskiden beri hocanın gizli kasasıdır. Arada başka kimse yoktur. Özcan, hocanın gizlisini ve saklısını yani her şeyini bilir. Bir bakıma hocanın yeddieminidir. En önemli özelliği 'Gülen'i dinler' gibi yapmasıdır. Ancak yine cemaatte bildiğini yapar. Açıkça despottur. 

'ADETA BİLGİ BANKASI'

Cemaatteki kadrolarda Özcan'ın kötülüğünü görmeyen yoktur. Özcan'ın iç ve dış bağlantıları da güçlüdür. Ancak doğrudan görüşme yapmaz. Özellikle dış bağlantılarla görüşmelerini çok güvendiği kişilere yaptırır. Kendisinin yabancı dili yoktur. Ama yakınında her zaman bir tercümanı vardır. Özcan, adeta bilgi bankasıdır. Hocanın ve cemaatin tüm arşivine sahiptir."