Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle yüzlerce dernek, sendika, vakıf, yurt ve okulun kapısına kilit vuruldu.
ARAMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara'da FETÖ bağlantılı çok sayıda eğitim kurumu ve yurt ve diğer kurumlara ekip gönderdi. Aralarında Turgut Özal Üniversitesi, İpek Üniversitesi eğitim kurumların da olduğu çok sayıda FETÖ bağlantılı kurum kapatıldı. Polislerin arama işlemleri devam ediyor.
Kapatılan FETÖ'yle Bağlantılı Üniversiteler;
KİMSE YOK MU DERNEĞİ DE KAPATILDI
Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu için kapatılan Kimse Yok mu Derneği'nin kapısına da mühür vuruldu.





KAPISINA MÜHÜR VURULDU
Derneğin Sultanbeyli'deki genel müdürlük binası boşaltılarak, tabelaları söküldü, kapısına mühür vuruldu. Derneğin Çobançeşme Mahallesi Kalender Sokak'taki AvrupaTemsilciliğinin de tabelaları sökülürken, kapısına mühür vurulduğu öğrenildi.
İŞTE FETÖ BAĞLANTILI KAPATILAN SENDİKALAR;
CİHAN-SEN Konfederasyonuna Bağlı olanlar,
1- UFUK BÜRO-SEN
2- AKTİF EĞİTİM-SEN
3- UFUK SAĞLIK-SEN
4- UFUK YEREL-SEN
5-UFUK HABER-SEN
6-UFUK KÜLTÜR-SEN
7- UFUK BAYINDIR-SEN
8-UFUK ULAŞTIRMA-SEN
9-UFUK TARIM ORMAN-SEN
10- UFUK ENERJİ-SEN
AKSİYON-İŞKonfederasyonuna bağlı olanlar,
11– PAK GIDA-İŞ
12- PAK MADEN-İŞ
13- PAK FİNANS-İŞ
14- PAK EĞİTİM-İŞ
15- PAK TOPRAK-İŞ
16- PAK METAL-İŞ
17- PAK ENERJİ-İŞ
18-PAK TAŞIMA-İŞ
19- PAK DENİZ-İŞ