FETÖ’nün Türkiye mütevellisi içinde yer alan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın oğlu Tarık Tekalan ile Esad’ın en önemli finansör ve destekçilerinden Hashem Akkad’ın kızı Lana Akkad ile nişanlandı. 

Tarık Tekalan 1990 doğumlu. Fatih Ünivetsitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde okudu. 1991 doğumlu Lana Akkad aynı üniversitede işletme okudu.Esad rejimiyle bağlantı kurmak isteyen FETÖ, Suriye rejiminin en büyük destekçisi işadamı Hashem Akkad’ın kızıyla Şerif Ali Tekalan’ın oğlunu nişanladı.

Kim bu Hashem Akkad?

1961 doğumlu Hashem Akkad, Beşar Esad’ın en yakınlarından biri. Suriye rejimine açık destek veriyor. Yurt içi ve dışında yaptığı her görüşmeyi doğrudan Beşar Esad’a aktarıyor.

Bir dönem 1994’de trafik kazasında hayatını kaybeden Basil Esad sayesinde milletvekilliği yaptı. Aynı zamanda Kanada vatandaşı. Kardeşleri Abdulkerim ve Muhammed Samer ile petrol ve plastik sektörü dahil farklı alanlarda 14 şirketleri var.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın özel kalem müdürü ve Esad’a destek veren en önemli Sünni aileler arasında yer alan Dabul ailesinden Abu Selim Dabul ile ortaklığı var. Beşar Esad’ın kuzeni olan işadamı Rami Mahluf’la silah ve petrol işlerinde ortak.

Suriye ordusu ve Şebbiha kuvvetlerine silah, mermi, askeri teçhizat sağlayan en önemli işadamlarından biri.

“Al-Akkad” isimli bir petrol şirketi olan Hashem Akkad Irak’tan gelen petrolü gizlice Suriye’ye taşıdığı için 2014 Temmuz’unda Avrupa Birliği yaptırımlar listesine alındı. Ayrıca Esad rejimi ile doğrudan bağlantılı olduğu ve rejime yardım ettiği gerekçesiyle İngiltere ve Fransa’ya giriş yasağı var.

FETÖ-Esad  derin bağlantısı

Suriye rejimi ve Beşar Esad adına faaliyet yürütüp Hashem Akkad’ın pozisyonundan FETÖ ve Şerif Ali Tekalan haberdar olmaması mümkün değil. Bugüne kadar 300 bin insanı, -bunların bir kısmı kimyasal silahlarla- katleden Esad’la FETÖ mensubu Şerif Ali Tekalan akrabalık bağı kurmuş oldular. Bugüne kadar FETÖ’cülerin Esad’a niçin eleştirmedikleri ve hatta destekledikleri de ortaya çıkmış oldu.

Himmetle lüküs hayat!

Herkesin özel hayatı kendini bağlar. Ancak FETÖ lideri Fethullah Gülen’in en yakın üç adamından birinin oğlunun yaşam tarzı, giyimi, şatafatlı hayatı ve pahalı saatlere olan düşkünlüğü alttaki saf tabanla ters bir durum arz ediyor. Daha önce himmet paralarını kumarda yiyen Ekrem Yalvak gibi, Şerif Ali Tekalan’ın oğlu Tarık Tekalan lüks bir hayat sürüyor.  Geniş bir saat koleksiyonuna sahip olan Tarık Tekalan’ın bu şatafatlı hayatı toplanan himmet paralarından karşılıyor.