İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 17 Ağustos 2012 tarihinde hizmete alınan ve açıldığı tarihten bu yana yüzde 50 indirimle vatandaşlara hizmet veren Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yüzde 50 indirimli tarifesini 1 Haziran 2014 tarihine kadar uzattı.
İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada; " İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım Ayı Toplantısının 5. Birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda vatandaşlardan büyük rağbet gören ve 15 aydır %50 indirimle hizmet veren Kadıköy-Kartal Metrosu'nun indirimli tarifesi 1 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldı. AK Parti Grubunun sunduğu teklifte, Marmaray'ın 29 Ekim 2013 tarihinde açılması ve Ayrılık Çeşmesi İstasyonu'nda Kadıköy-Kartal Metrosu ile entegre olmasıyla hattın öneminin daha da artması ve toplu ulaşımın özendirilmesi amacıyla 6 ay süreyle uzatılması talep edildi. AKBİL ve İstanbulkart kullanımıyla %50 indirimden yararlanma imkanı sunan Kadıköy-Kartal Hattı'nda her gün 200 bin'in üzerinde vatandaş hızlı ve konforlu bir seyahat gerçekleştiriyor.

Teklif Meclis Üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Kadıköy-Kartal Metrosu, alınan karar doğrultusunda 1 Haziran 2014 tarihine kadar yüzde 50 indirimli hizmet vermeye devam edecek."