Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normale dönüyor
İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yaşanan sefer iptallerinin ardından uçuşlar normale dönmeye başladı. Havalimanında pistlerin uçuşa açıldığı ve iniş kalkışların yapıldığı öğrenildi. Ancak bir çok inişe geçmeden önce havada defalarca tur atmak zorunda kaldı. İstanbul semalarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor.
İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yaşanan sefer iptallerinin ardından uçuşlar normale dönmeye başladı. Havalimanında pistlerin uçuşa açıldığı ve iniş kalkışların yapıldığı öğrenildi.
 Geçtiğimiz cuma akşamından itibaren İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı Hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Hava muhalefeti nedeniyle 4 gündür yaşanan sefer iptalleri nedeniyle birçok vatandaş otellere yerleştirilirken birçoğu da havalimanında mahsur kaldı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri, Sabah saatlerinden itibaren sürdürülen yoğun çalışmayla pistlerin açılmasını sağladı. Atatürk Havalimanı'nda kar yağışının önceki günlere göre azalması ve pistlerin temizlenmesiyle uçuşlar da normale dönmeye başladı. Günlerdir havalimanında mahsur kalan vatandaşlar da ulaşmak istedikleri illere gönderilmeye başlandı. Seferlerin normale dönmeye başlamasıyla uçuşları iptal olan binlerce yolcu havayolu şirketlerinin terminal binasındaki satış ofislerinde metrelerce kuyruk oluşturdu.
Bir çok uçak İstanbul'a rötarlı kalktı. İstanbul semalarına ulaşan uçakların büyük kısmı da Atatürk Havalimanı'nda inmek için uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. Hava trafiğinde büyük bir yoğunluk oluştu.