İSTANBUL için kar saati meteoroloji açıkladı. İsanbul hava durumu son tahminlre göre İstanbul'da öğleden sonra saat 13.00'de yüksek kesimlerde yer yer etkili olacak kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının gün boyunca aralıklarla saat 18.00'e kadar devam etmesi bekleniyor. mgm.gov.tr haritalı 5 günlük hava durumu son raporlarına göre de İstanbul'da bu hafta çok soğuk geçecek. Özellikle gece sıcaklıklı yer yer 0 derecenin altında ölçülecek.

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR BAŞLADI

Beylikdüzü, Silivri, Çatalça gibi İstanbul'un yüksek kesimlerinde havanın hissedilir derecede soğuması ile birlikte sulu kar yağışı başladı. Meteorolojinin son açıklamasına göre yağış saat 18.00'e kadar etkisini kaybederek devam edecek. Karın etkili olması beklenmiyor.

İSTANBUL İÇİN KAR SAATİ METEOROLJİ AÇIKLADI: İstanbul saatlik hava durumu raporuna bakıldığında kar İstanbul'agiriş yaptı. Akşam saatlerinde zaman zaman etkisini arttırması beklense de İstanbul'da yoğun bir kar yağışı tahmin edilmiyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da sulu yağması beklenen kar yağışı yarın yani 24 Ocak Çarşamba günü de etkisini kaybederek aralıklarla devam edecek. 

BU İLLERE DİKKAT SEL UYARSI: Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Ankara, Konya, Denizli, Afyon çevreleri, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya,Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.