Sağanak yağışın etkili olacağı hafta sonunda plan yaparken dikkat! İstanbul'da beklenen yağışlar bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterdi.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmurnedeniyle Beykoz - Riva yolundaki Soğuksu Viyadüğü’nü su bastı, yol trafiğe kapandı. Yolda mahsur kalan araçlarda kalanları kurtarma çalışması sürüyor.



Meteoroloji, Batı Karadeniz için ise "Çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış" uyarısı yaptı.
 
Gök gürültülü sağanak yağış beklenen ülkemiz yeni bir soğuk hava dalgasına girmek üzere. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara ve diğer iller için yağış uyarısı yaptı. 

İstanbul'da hafta sonu için yapılan uyarıların ardından beklenen yağmur geldi. Günün ilk ışıklarından itibaren görülen yağmur bulutlarının ardından öğle saatlerine doğru gök gürültülü sağanak yağış başladı.
 
Beykoz - Riva yolu da sağanak yağmur nedeniyle trafiğe kapandı. Yolda mahsur kalan araçların sürücüleri uzun süre yardım bekledi.
  

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI
 
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de halen devam eden kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde etkisini artırarak öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlara neden olabileceğini açıkladı.
 

ANKARA ÇEVRESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara radarından alınan son görüntüler ve yapılan değerlendirmelere göre; halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği açıkladı.