Uygulama kapsamında ekipler 39 ilçede, 5 bin polisin katılımıyla denetimlerde bulundu. 135 farklı noktada vatandaşlara kimlik kontrolü yapan polisler ayrıca şüpheli gördükleri araçları durdurarak inceledi. 

"VATANDAŞLARIMIZ 24 SAAT HUZUR İÇERİSİNDE BULUNSUN"

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uygulamaları Taksim Meydanı'na gelerek denetledi. Görevli ekipleri selamlayan Çalışkan gazetecilere yapılan asayiş uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başlatılan uygulamanın vatandaşların huzuru için olduğunu belirten Çalışkan"Şu an 39 İlçemizde, 135 farklı noktada asgari 4 saat sürecek bir uygulama başlattık. 5 bin arkadaşımız la beraber bütün rütbeli arkadaşların katılımıyla Asayiş uygulaması olarak adlandırdığımız bir çalışma başlattık. Bunu sık sık yapıyoruz. Vatandaşlarımız 24 saat huzur içerisinde bulunsun, kanunu çiğneyenlerde rahatsız olsun. Bütün amacımız budur" diye konuştu. 

Öte yandan Taksim Meydanında hazır kıta bekleyen polisler vatandaşların ilgisini çekti. Yunus polislerinin verilen komutla araç binerek uygulamaya gitmeleri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Bazı vatandaşlar polislerle fotoğraf çekilirken minik bir çocuğunda görevli polisle verdiği poz kameralara yansıdı. Emniyet müdürü Çalışkan incelemelerde bulunurken bir polis helikopteri de meydan üzerinde uçtu.