İsrail ile Türkiye arasındaki ipler bir kez daha gerildi! 

İSRAİL'DEN SKANDAL EL KAİDE HARİTASI

İsrail'de askeri istihbarattan sorumlu Tümgeneral Aviv Koçaevi, Türkiye'de üç adet El Kaide üssünün olduğunu savundu. Bu arada Türk Dışişleri Bakanlığı, El Kaide konusunda asıl tehdidin Türkiye'ye yönelik olduğunu açıkladı.

Suriye’ye savaşmaya giden El Kaidecilerin orada kalmadığını ve NATO üyesi Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçebileceğini öne süren Koçavi’ye, Reuters haber ajansı ulaştı.

KIRMIZI LEKELER EL KAİDE ÜSSÜ'YMÜŞ

Koçavi’nin sözcüsü, haritada kırmızı lekelerle gösterilen yerlerin El Kaide üslerini yansıttığını söyledi. Reuters, haritadan yaptığı çıkarımla bu üslerin Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa’da bulunduğunu iddia etti.

Tümgeneral Koçavi net bir sayı vermese de Reuters’ın haritada Mısır’daki cihatçıları temsil eden daire ile karşılaştırarak yaptığı yoruma göre, Türkiye’deki üç noktada toplam 100 kadar El Kaide militanı var.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye'de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu" yönünde basında yer alan iddiaları yalanladı.

Bilgiç, "Türkiye'de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir durum sözkonusu olamaz" dedi.

Türkiye'nin geçmişte El-Kaide terör örgütünün saldırılarına maruz kalmış bir ülke olduğunu ve halen de bu gruplar tarafından tehdit edildiğini belirten Bilgiç, "Suriye'deki kriz nedeniyle zaman içinde bu grubun ideolojisinden esinlenen bazı gruplar bölgede varlıklarını pekiştirmişlerdir. Bu grupların faaliyetleri, Türkiye'nin güvenliği açısından da tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu.

Bilgiç, "Suriye'deki bu durumdan faydalanan bu gruplara karşı Türkiye, etkin bir biçimde mücadele etmekte ve bu konuda uluslararası toplumla gerekli işbirliğini yapmaktadır. Türkiye ayrıca BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde El-Kaide ve El-Kaide ile iltisaklı kişi ve gruplara ilişkin yükümlülüklerini hassasiyetle yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPI DA BU ALGIYI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

İsrail'in bu haritası ve iddiaları akıllara hemen, Suriye'deki mazlumlara yardım götüren TIR'ları getirdi.

Bu TIR'lar durdurulmuş, TIR'ların el-Kaide'ye yardım götürdüğü iddia edilmiş ve Türk medyasından bazı yayın kuruluşları da, İngilizce yayınlarla bunu tüm dünyaya böyle yansıtmaya çalışmıştı. 

Böylece Türkiye'nin dünyada el-Kaide terörüne destek veren bir ülke olarak tanıtılması, Türkiye için "terörist devlet" algısı oluşturulmaya çalışılmıştı.