Hamas'tan yapılan açıklamada iddialar reddedildi, İsrail'in propaganda yaptığı savunuldu "Eğer İsrail savaş istiyorsa cehennemin kapıları açılır" denildi. 

Gazze'de gece 34 hedefi havadan vuran İsrail ordusu, üç yerleşimciyi kaçırmaktan sorumlu tuttuğu iki Filistinlinin evlerini de havaya uçurdu. Cenin kampında ise bir Filistinli gencin öldüğü iddia ediliyor.srail'deki olağanüstü toplantı öncesi dağıtılan bildiride "Kaçırılan çocuklar, soğukkanlı bir şekilde hayvanlar tarafından katledilmiştir" ifadesi kullanıldı. İntikam yemininin edildiği bildiride, Yahudi toplumunun çok acı bir gün yaşandığı ve hayatını kaybeden bu üç genç çocuk için uygun bir cenaze törenin düzenleneceği belirtildi.Batı Şeria'daki El Halil kentinde 12 Haziran tarihinden itibaren kendilerinden haber alınamayan 16 ile 19 yaşları arasındaki gençlerin öldürülmesi üzerine en sert açıklama, Savunma Bakan Yardımcısı Danny Danon'dan geldi. İsrail gazetesi Haaretz'in internet sayfasında yer alan habere göre, Danny Danon, terörizmle beslenen Hamas'ın tüm evlerini bir bir yıkacaklarını ve uluslararası varlıklarına yok edecekleri sözünü verdiği belirtildi. Bu arada İsrail Genelkurmay Başkanı  Benny Gantz'in acilen bölgeye gittiği belirtildi.

HAMAS SUÇLAMALARI REDDETTİ
 
Hamas’tan yapılan açıklamada, “Üç yerleşimcinin kaybolması, İsrail’in halkımıza saldırmak amacıyla propaganda yürütme hedefi taşıyan bir hikayeden ibarettir. İsrail’i aptalca bir eylemden uzak durması konusunda uyarıyoruz. Eğer İsrail bir savaş istiyorsa ödeyeceği bedel daha önceki savaşlardan daha büyük olacaktır” ifadeleri yer aldı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri AFP’ye yaptığı açıklamada, Eğer işgal kuvvetleri bir saldırı ya da savaş başlatırlarsa kendilerine cehennemin kapılarını açmış olurlar” dedi.
 
SAVAŞ UÇAKLARI 34 NOKTAYI VURDU

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinden bu yana İsrail topraklarına yapılan 18 roketli saldırıya karşılık İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların Gazze'de 34 hedefe hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner, “IDF, İsrailli sivillerin huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için hareket etmeye devam edecektir. Hamas terör örgütü ve uzantıları, Gazze’den yapılan her türlü terör eyleminin tek sorumlusudur” açıklamasını yaptı. Lerner, vurulan hedefler hakkında ise net bilgi vermedi. 
 
Bu arada, sosyal medyada Gazze'den, İsrail'in saldırılarında çekildiği iddia edilen çok sayıda fotoğraf yayınlandı. Twitter'da paylaşılan görseller arasında yaralılara ait görüntüler de bulunuyor.
 
EVLERİ HAVAYA UÇURDU
 
İsrail ordusu hava saldırılarının yanısıra, ölü bulunan üç İsrailli yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan Kavasımi'nin evlerini de patlayıcı yerleştirerek havaya uçurdu.
İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail askerlerinin, Kavasıme ve Ebu Iyşe'nin ailelerinin El Halil'deki evlerini sararak, içeride bulunanları dışarı çıkardıktan sonra her iki eve de patlayıcı döşeyerek havaya uçurduğunu bildirdi. Haberde patlama sırasında bir Filistinli çocuğun yaralandığı bilgisine yer verildi.
 
1 FİLİSTİNLİ GENÇ ÖLDÜ
 
İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin  Mülteci Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençler ile askerler  arasında çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga'nın hayatını  kaybettiği bildirildi. Cenin devlet hastanesi kaynakları, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Ebu Zaga'nın göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanmış halde hastaneye  getirildiğini, müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti.  Görgü tanıkları askerlerin Cenin kampına gece baskın düzenlemesi  üzerine Filistinli gençler ile askerler arasında çatışma çıktığını, çatışmada taş  ve molotofkokteyli atan gençlere askerlerin plastik ve gerçek mermi ile ateş  ettiğini ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandığını dile getirdi. 
 
 
3 GENÇ KAYIPTI
 
Batı Şeria’da bu ay başında kaçırılan 3 Yahudi ilahiyat öğrencisi Naftali Frenkel (16), Gilad Şaar (16) ve Eyal Yifraç’ın (19) cesetleri, dün akşam saatlerinde El Halil kentindeki bir çukurda bulundu. İsrail güvenlik kabinesi gelişme üzerine olağanüstü toplanmış, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 3 gencin "hayvanlar tarafından soğukkanlıca kaçırılıp öldürüldüğünü" söylemiş ve "Hamas hesabını verecek" diye konuşmuştu.
 
YÜZLERCE FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını duyurmuş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu.
İsrail parlamentosunun kaçırılanların bulunması için orduya geniş yetkiler vermesinin ardından düzenlenen operasyonlarda 500'den fazla Filistinli tutuklandı. Yerleşimcilerin kaybolması üzerine çıkan kriz, İsrail ve Filistin yönetini arasında bir süre devam eden müzakerelerin çöküşünün hemen ardından geldi.