Sabah 08.00’de başlayan 12 saatlik ateşkesin bitmesinin ardından Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları İsrail’e füze atışına başladı.
Hamas yönetimi, ateşkes süresince  beklenen yardımların Gazze’ye girememesi nedeniyle bölgedeki gruplar arasında fikir ayrılıkları yaşandığını duyurdu.



İsrail güvenlik kabinesi de acil toplanarak Gazze’deki durumu tartıştı. Kara saldırısını genişletmenin de tartışıldığı toplantıdan ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı çıktı.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, "İsrail kendi amaç ve çıkarlarına uygun olarak tek taraflı ateşkes ilan ediyor. Bunu yaparken nefes alıp, askeri stratejisini yeniden gözden geçiriyor. İsrail şu anda bir çıkmazda ama dünyaya savaşı kendisinin yönettiği imajını vermeye çalışıyor. Ama ipler direnişin elinde" dedi.

İsmail Rıdvan, "İsrail böyle yaparak Hamas'ı zor durumda bırakmaya çalışıyor. İsrail tüm yaptıklarının sonucuna katlanacak. Biz ateşkes önerisini insani amaçlarla kabul ettik. İsrail’in saldırıları genişletmek için bahaneye ihtiyacı yok. Hiç bir gerekçe olmadan kadın ve çocukları öldürmeye devam ediyor. Uluslararası camia bilmelidir ki, İsrail savaş suçu işliyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Paris'ten henüz sonuç çıkmadı
Paris'te bir araya gelen Türkiye, Katar, ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması için yoğun görüşmeleri sürdürse de henüz beklenen sonuç çıkmadı.

Paris’te Gazze’de kalıcı ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çabaları sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı basın açıklamasında, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes olana kadar çaba sarf edeceklerini belirterek, bundan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini dile getiren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Ramazan Bayramı yaklaşırken şiddetini arttıran saldırılara karşın bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için Türkiye olarak çabalarımızı daha da arttıracağız. Zaten başından beri bunun için çabalıyorduk. Hatta son birkaç gündür, Sayın Kerry ile konuya ilişkin birçok kez görüş alışverişinde bulunduk, telefonla konuştuk. bugün hala devam ediyoruz. Aslında ateşkese çok yaklaşmıştık ancak İsrail tarafı son anda reddetti. Hala çok çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes sağlanana kadar konunun takipçisiyiz. Türkiye olarak bu iş sonuçlanana kadar uğraşacağız. Tüm müttefiklerimize, tüm taraflara şunu söyleyebilirim ki Türkiye çok çalışıyor. Türkiye, kalıcı ateşkes için çok çalışıyor"