30'dan fazla yaralı var.BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Sözcüsü Chris Gunness Gazze'de bulunan BM'ye bağlı 90 okula sığınan Filistinlilerin sayısının 260 bine ulaştığını söyledi.
Ancak okullara sığınmak Gazze'de güvende olmak anlamına gelmiyor.

İsrail'in BM'nin Gazze'deki bir okulunda yaptğı katliamı anlatırken gözyaşlarını tutamayarak ağlayan BM Fİlistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, güvenlik riskine rağmen Filistinlilerin okullara sığınmaya devam ettiğini söyledi.

NETANYAHU'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI İÇİN TIKLA

42711.jpg

Gunness Twitter hesabından yaptığı açıklamada, insanların evlerini terk edişinin bir tsunami etkisiyle devam ettiğini ve hali hazırda Gazze'de bulunan ve UNRAW'a ya ait 90 okulda kalan Filistinlilerin sayısının 260 bine ulaştığını belirtti.

1.20140803120053.jpg

SALDIRILAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İsrail 72 saatlik ateşkesi cuma günü 2 saatte bozmasının ardından Gazze'ye yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cebaliye bölgesinde bir ev bombalandı.  Saldırıda 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

2.20140803120119.jpg

İsrail Gazze kent merkezinde Anadolu Ajansı'nın ofisinin bulunduğu binayı da vurdu. Binada bulunan sigorta şirketinin isabet aldığı saldırıda Anadolu Ajansı'nın ofisi de zarar gördü.

Hamas'tan İsrail'i sarsan şok açıklama!

İsrail cumartesi sabah saatlerinde de Gazze'deki İslam Üniversitesi'ni bombalamıştı. Daha önce de hastane, camii ve okulları hedef alan İsrail ordusu Gazze'nin sadece alt yapısını değil medeniyetini de yok ediyor.

Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerinde düzenelenen saldırılarla birlikte sabah saatlerinden bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 31'e yükseldi.

FİLİSTİN HEYETİ KAHİRE'DE

Gazze'ye saldırılar aralıksız sürerken Filistin heyeti kapsamlı ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye ulaştı. ABD'lı yetkilerin de yer alacağı görüşmelere İsrail ise katılmama kararı almıştı.

İsrail medyası kara birliklerinin Gazze’deki bazı bölgelerden sınıra doğru çekilmeye başladığını duyurdu. Al Jazeera kaynakları ise, İsrail tanklarının Refah, Şecaiyye, Han Yunus ve Beyt Hanun’dan çekilirken vurmaya devam ettiğini bildirdi.

Gelişmelerin ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Gazze'deki tünelleri imha ettikten sonra da 'gerektiği takdirde' saldırıları sürdürebileceğini açıkladı.

Netanyahu'nun ardından Hamas yönetiminden yapılan açıklamada ise, “Netanyahu’nun sözleri başarısızlığın farkına vardığını, öfkesini, şaşkınlığını gösteriyor” ifadeleri yer aldı.

İsrail'in 8 Temmuz'da bu yana devam eden saldırılarında şimdiye kadar en az 1740 Filistinli öldü, yaklaşık 9 bin kişi yaralandı. Ölenlerin arasında en az 400 çocuk bulunuyor.