İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyayı hiçe sayarak aldığı hukuksuz karar sonrası dün İsrail canlı yayında katliam yaptı. Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliği, Kudüs’e taşınırken; Gazze’de gösteri yapan en az 58 sivil, İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybetti. Çoğu ateşli silahlarla olmak üzere 2 bin 700 Filistinli de yaralandı. İsrail'in dün canlı yayında katlettiği 58 Filistinli arasında İsrail’in 2014’te Gazze’ye yönelik saldırılarında bacaklarını kaybeden ve gösterilere tekerlekli sandalyesiyle katılan 29 yaşındaki Fadi Abu Salah da vardı. Siyonist uşakları dün törene koşarken, Avrupa Birliği ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi ve İsrail katliamını kınamadı..

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

KATLİAMIN YANIBAŞINDA ŞEN ŞAKRAK EĞLENDİLER... Uluslararası kamuoyundan yükselen şiddetli tepkilere karşın ABD, Başkan Donald Trump’ın kararıyla, İsrail’deki büyükelçiliğini dün Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı. Büyükelçiliğe dönüştürülen başkonsolosluk binasında düzenlenen törene ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın Beyaz Saray’da görevli kızı Ivanka ve yine Beyaz Saray’da görevli damadı Jared Kushner katıldı. Kudüs’te çoşkulu kutlamaların yapıldığı sırada, Gazze-İsrail sınırında, tüm dünyanın gözü önünde korkunç bir katliam yaşanıyordu.

58 ÖLÜ, 2 BİN 700'Ü AŞKIN YARALI... İsrail’in 70’inci yıldönümüne denk getirilen açılış, burada Filistinliler tarafından protesto edildi. İsrail güçlerinin barışçıl gösterilere silahlı müdahalesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu en az 58 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 700’ü aşkın sivil yaralandı. İsrail ordusu, üç Filistinlinin sınır tel örgüsüne patlayıcı yerleştirmeye çalışırken öldürüldüğü iddiasında bulundu. Öte yandan İsrail, gösterilere 40 bin Filistinlinin katıldığını duyurdu.

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

KESKİN NİŞANCILAR VURDU... İsrail ateşine sapanlarla taş atarak karşılık veren Filistinliler, lastikleri yakarak keskin nişancıların hedefinden kurtulmaya çalıştı. 14 Mayıs 2018, İsrail’in 2014’teki Gazze saldırısından bu yana bir günde en çok Filistinlinin öldürüldüğü gün olarak tarihin utanç sayfaları arasındaki yerini aldı. Eylemcilerden Bilal Fasayfes (31), “Eğer yarımız ölsek bile umurumuzda değil. Eylemlere devam edeceğiz ki diğer yarımız onuruyla yaşayabilsin” dedi.

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

AÇILIŞA KATILAN 32 SİYONİST DOSTU ÜLKE... ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararına tüm dünya karşı çıkarken 32 ülke İsrail'in yanında saf tuttu. İşte açılışa temsilci gönderen 32 ülkenin listesi: Cezayir, Angola, Avusturya, Kamerun, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fildişi Sahilleri, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Etiyopya, Gürcistan, Guatemala, Honduras, Macaristan, Kenya, Makedonya, Myanmar, Nijerya, Panama, Peru, Filipinler, Romanya, Ruanda, Sırbistan, Güney Sudan, Tayland, Ukrayna, Vietnam, Paraguay, Tanzanya ve Zambia...

İsrail onu da katletti! Filistin'de son durum ne?..

ONU DA KATLETTİLER... İsrail’in 2014’te Gazze’ye yönelik saldırılarında bacaklarını kaybeden ve gösterilere tekerlekli sandalyesiyle katılan 29 yaşındaki Fadi Abu Salah dün İsrail güçlerinin ateşinde hayatını kaybetti. Salah’ın cenazesi toprağa verildi.