Barzani-İsrail-ABD ittifakı tarafından hem PKK hem de DEAŞ eliyle insansızlaştırılan bölgelere dışarıdan yağmacı takviyesi başladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) alanına taşınacak kişiler için Duhok, Süleymaniye, Musul, Kerkük, Erbil, Zaho ve Sincar’da 'Yahudi mahalleleri' tahsis edildi. Kerkük Kültür Derneği Genel Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci, bölgesel işgal ve sonrasında değiştirilmeye çalışılan demografik yapı çerçevesinde karanlık planın tatbik edilmeye başlandığını söyledi.

Küzeci, İsrail'de 25 Eylül sonrası 2 bin yerleşimcinin Erbil’e getirildiğini belirterek, Türkmen ve Araplardan gasbedilen bölgelere 400 bin kişinin daha getirileceği bilgisini verdi.

SINIR HATTINA 70 BİN KİŞİ

''Karanlık plan çerçevesinde Türkiye sınır hattına 70 bin İsrailli yerleştirecekler'' diyen Küzeci, yaşadıkları yerden kovulan Türkmen ve Arapların evlerine dönmesine bu amaçla izin verilmediğini anlattı.

Yahudilerin bölgeye yerleşmeleri için ''1940 ve sonrası dönemde göç edenler dönecek'' şeklinde propaganda yapıldığını vurgulayan Küzeci, ''Bu çerçevede düzmece kimlik ve tapu kayıtları düzenleyerek işgal ve gasp girişimine hukuki zemin hazırlıyorlar'' ifadesini kullandı.
BAŞİKA'YI MOSSAD ÜSSÜ YAPMAK İSTİYORLAR

Barzani-Tel Aviv temaslarında, Musul’a 23 kilometre uzaklıktaki Türk üssü Başika’nın boşaltılarak MOSSAD üssü haline dönüştürülmesinin konuşulduğu bilgisine ulaştıklarını kaydeden Küzeci, önümüzdeki dönem bu amaç için baskıların artabileceğine dikkat çekti.

Küzeci, Başika planı çerçevesinde bölgedeki Arap ve Türkmen sivillerin tasfiyesinin devam edeceğini, ayrıca İsrail gizli servisinin Başika'ya 'dinleme istasyonu' kurmak istediğini ve bölgede dev bir Peşmerge eğitim kampı inşa etmeyi hedeflediğini söyledi.

Korsan referandum ve Kerkük merkezli terör devleti kurma projesinin saha elemanı Barzani, illegal referandum sürecinde İsrail’de yaşayan 200 bin kişinin Irak’ın kuzeyine dönmeleri konusunda çağrı yapmıştı.