İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail Bilim Akademisin'de düzenlenen "Yabancı Düşmanlığı ve Başkasını Kabullenme" konferansında yaptığı konuşmada, "İsrail'deki Araplar ve Yahudiler arasındaki gerginlik rekor seviyelere ulaştı. Farklı taraflar arasındaki ilişkiler ise en düşük seviyede seyrediyor. Şiddet hastalığı sadece belli bir kesimle sınırlı değil, tüm alanlara nüfuz etmiş durumda" ifadelerini kullandı.
"FACEBOOK'DA SÖZLÜ TACİZE UĞRUYORUM"
Facebook'ta "belli bir grubun görüşüne tam olarak uymayan bir paylaşımda bulunduğunda kendisinin de sözlü tacize uğradığını" dile getiren Rivlin, "İsrail toplumunun hasta olduğunu ve bunu tedavi etmemiz gerektiğini itiraf etmenin zamanı geldi" diye konuştu
'Bizler Yahudi olmayı unuttuk mu?' diye değil 'İnsan olmayı mı unuttuk?' diye soruyorum'
İsrailli akademisyenlerin, şiddetin azaltılmasında çok önemli bir yerinin olduğunu düşündüğünü anlatan Rivlin, şunları kaydetti: "Her iki taraftan da şok edici şiddet olaylarına şahit olduk. Futbol stadlarında olduğu kadar akademide de şiddet var. Sosyal medyada, hastanelerde ve okullarda da şiddet var. Martin Buber'ın sözlerini özetleyerek, 'Bizler Yahudi olmayı unuttuk mu?' diye sormayacağım. Bunun yerine, 'İnsan olmayı mı unuttuk?' diye soracağım. Nasıl konuşulabileceğini mi unuttuk? İsrailli akademisyenlerin, toplumdaki şiddeti azaltmada çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum."