AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit'te 17 Aralık operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, bilgi alamayan İsrail'in MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın başını istediğini öne sürdü.

Yeni açılan AK Parti Teşkilatı binasında, hitap eden Aydınlıoğlu, AK Parti'nin 8 milyon 750 bin üyesi olduğunu ifade etti. Aydınlıoğlu, 'Bunun içinden çürük elma çıkabilir. Bunu temizlemek AK Parti'nin zaten görevidir. Türkiye'nin IMF'ye borcu mu vardı? Sen misin IMF'ye borcunu ödeyen? Önceleri IMF'nin adamları gelirdi. 30 kişiye yakın, televizyonlarda seyrederdik. SGK başkanı ya da bakana giderlerdi. 'Sakın emekli maaşına zam yapma, ilaca zam yap, işçi alma' derdi. Bunlarla şimdi işimiz bitti. Kısaca Türkiye hedef tahtası haline geldi. Ülkenin 40 yıldır uğraştığı terör belası bitti. 1 yıla yakın süredir şehit haberi gelmiyor. Bazıları bu şehit cenazelerinden nemalanarak besleniyordu. Şimdi bunlar beslenemiyor. Hortumları kestik. Rahat durmuyorlar. Ne diyorlar, Türkiye 3. köprüyü yapıyor. 'Allah Allah bu nereden çıktı?' dediler. Kanal İstanbul projesi ne? Kudurdular. Marmaray'ı yaptık, delirdiler. Kuzey Irak'la anlaşma yapıldı, Kuzey Irak petrolleri Türkiye'ye akacak. 5 yılda Türkiye 15 milyar dolar para kazanacak. Eyvah sen misin bunları yapan? İşte çeşitli bahaneler bulup bazıları içeride, bazıları dışarıda düğmeye bastılar. Bizler asla bunlara inanmayacağız. Lütfen herkese anlatınız. Türkiye'nin AK Parti'den başka sahibi yok. AK Parti giderse bu ülke kan ağlar. Biz bunları gördük. Biz bunları 80 yıldır görüyoruz" dedi.

'İSRAİL ARTIK BİLGİ ALAMIYOR'

Aydınlıoğlu, 'İsrail artık Türkiye ile ilgili bilgi alamıyor. Neden Hakan Fidan'ın başını istiyorlar? İlle de Türkiye'nin bilgilerini alacak. 80 yıldan beri bunlar terörün bitmemesi için bizim istihbarat bilgilerimizi alan ancak teröristin yerini söylemeyen zihniyettir. Türkiye'nin asla ve asla kalkınmasını istemeyen zihniyettir. Ya millet diyen kazanacak, zillete talip olanlar kaybedecek. Eğer Türkiye kaybederse inanın fakiri de zengini de kaybedecektir. Türkiye'yi yıllarca uğraşsak ayağa kaldıramazsınız. AK Parti iktidarında çok önemli şeyler kazanıldı. Çok önemli değerler kazanıldı. Türkiye dünyanın gözünü kamaştırıyor. Türkiye'den korkuyorlar. Türkiye hem Orta Doğu'ya hem Türk cumhuriyetlerine hem Balkanlara yetecek. Bak buralarda hep zulüm var ancak Türk milleti çok önemli bir millet. Öyle yiğit bir millet ki, bize gelen destek mail ve telefonlarını gördükçe ağlayasımız geliyor. Bu millet kendi liderine sahip çıkıyor, kendi değerine sahip çıkıyor. Kimin kendi yanında, kimin memleketin aleyhinde olduğunu çok iyi biliyor. Çıkın bunu anlatın' diye konuştu.

Gece yarısına kadar parti merkezinde partili gençler ve kadın kolları üyeleri ile sohbet eden Aydınlıoğlu, belediye başkan adayının ise önümüzdeki hafta içinde açıklanacağını açıkladı. Aydınlıoğlu, "8 adayımız var. Kim olursa onun arkasından AK Parti'yi Edremit'te birinci parti çıkarmak için omuz omuza çalışacağız. 1 Nisan sabahı Edremit AK Parti bayrağını belediyede dalgalandıracak' ifadelerini kaydetti.