Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörizmle mücadelesinde en kilit noktada yer alan komando personelinin yetiştirilmesinde öncülük yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, yılda 7 bin 500 kursiyere 18 farklı kurs ve 14 farklı arazi tatbikatında eğitim veriliyor.

2 HAFTA SÜRDÜ
Komandoların senaryo gereği düşman hattı olarak seçilen bir bölgeye sızma gerçekleştirip, düşmanı etkisiz hale getirdiği; şiddetli yağmur ve soğuk havada arazide aç, susuz ve uykusuz kalarak görev yerlerine doğru intikal gerçekleştirdiği ve yılda bir kez icra edilen Komando İhtisas Kursu'nun 'Kara Komando Harekat Safhası' 2 hafta süren zorlu tatbikatın ardından sona erdi. Komandoların tatbikatlarda icra ettiği faaliyetler nefes kesti.

GERÇEK MERMİ VE PATLAYICILAR
Tatbikatta komandolar, ilk olarak arazideki mayın ve el yapımı patlayıcılara müdahale etti. 40 kilo ağırlığında sırt çantaları ve teçhizatlarıyla gece karanlıkta düşmana hedef olmadan ilerleyen komandoların Dedegöl Dağı eteklerindeki Yaka Kanyonu'ndan geçişi ise inanılmaz görüntülere sahne oldu.


Tatbikat içerisinde eğitim faaliyeti olarak icra edilen 6 kilometrelik kanyon geçişi 3 saat sürdü. Gerçek mermi ve patlayıcılarla metrelerce yükseğe tırmanan komandolar sarp kayalıklardan saniyeler içinde inerek intikalin sonunda düşman hattına sızmayı gerçekleştirdi.


KOMANDOLARIN ZORLU TATBİKATI

Tatbikatın en kritik safhası olarak kabul edilen sızma faaliyetinde gerçek mermi ve patlayıcılar kullanıldı. Düşman ateşi altında sürünerek ilerleyen komandolar çalı, kaya ve toprakla kamufle olmaya çalıştı. Başlarının üzerinden geçen mermiler ve yanı başlarında patlayan bombalara rağmen düşmanı etkisiz hale getiren komandolar, hava araçlarıyla döndü.

18 FARKLI ÜLKE PERSONELİNE EĞİTİM
Şu ana kadar 18 farklı ülke personeline değişik sürelerde kurs veren, ortak eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirilen Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın eğitimlerinde temel amaç kurs gören vatan evlatlarının savaşçı ruhunu ortaya çıkarmak.