Suriye'deki en büyük muhalif grupların arasında yer alan İslami Cephe sözcüsü Ebu Mustafa, ABD öncülüğündeki koalisyon kuvvetlerinin ve Esed güçlerinin saldırılarının yoğunlaşması sebebiyle IŞİD ile savaş halinin devam  ettiği ancak sıcak temasta bulunulmadığını bildirdi.  
İslami Cephe'ye ait mevzilerin ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri  tarafından hedef alındığına dikkati çeken Ebu Mustafa ayrıca Halep kırsalında Esed güçleri ve Hizbullah militanlarının saldırılarının yoğunlaştığını, bu  çatışmalar sebebiyle IŞİD ile savaşmama kararı alındığını sözlerine ekledi.  Ebu Mustafa, IŞİD ateşkesi kabul edinceye kadar taraflar arasındaki savaş durumunun düşük yoğunluklu olarak süreceğini ancak İslami Cephe'nin  mevzilerini koruyup nöbet halinde "kurtarılmış toprakları" koruyacağını aktardı. 
 
İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı Halep Basın Ofisi yetkilisi Ebu  Firas el-Halebi de "Çok sayıda sivil, koalisyon güçlerinin saldırılarında yaşamını  yitirdi. Koalisyon güçleri, en büyük terörist olan rejim güçlerini vurmalıydı. 3-4 yıldan bu yana ülkede katliam yapan Esed güçlerinin milislerini bombalaması gerekirdi. Koalisyon güçleri IŞİD'in asıl hedeflerini vurmadı, örgütün karargahları bellidir" demişti.
 
İslami Cephe Hareketi Şam kırsalı, Humus ve Halep kırsalında etkinliğini sürdürüyor