Irak Şam İslam Devleti'nin medya organları, Maliki güçlerine Bağdat'ta tam 200 araçlık bombalı saldırının yapılacağını belirtirek  saldırı planının bir kısmını açıkladı.
 
Bağdat kapılarına dayanan Irak Şam İslam Devleti'nin medya organları, Maliki güçlerine Bağdat'ta tam 200 araçlık bombalı saldırının yapılacağını belirtirek  saldırı planının bir kısmını açıkladı.
 
Batılı haber ajanslarının "hilafet ordusu yüzlerce yıl sonra yine  Bağdat kapılarında" şeklinde duyurduğu haberleri  IŞİD kaynakları da doğruladı.
 
 
Musul'un fethini gerçekleştiren Irak Şam İslam Devleti birliklerinin iki ana kola ayrıldığı ve bir kısmının Kerkük'e bir kısmınında Bağdat'a ilerlediği bildirildi.
 
Bağdat'ın alınması için uzun sürecek bir savaşa hazırlanan  IŞİD seriyyeleri içinde binlerce muhacir olduğu kaydedildi.
 
Işid'in planı ne?
 
Gazete Vatan'ın haberine göre IŞİD'in Bağdat'ta yaptığı ve sonuna geldiği büyük hazırlığı açıkladı.
 
Ulaşan bilgilerde şunlar belirtildi: "Ümmetinin dirilişinin ve Hilafet'in merkezi Bağdat'ı fethetmek için 200 istişhadi feda eylemi aracı hazırlandı. 15'i küçük otomobillerden oluşan bombalı araçların 161 adedi büyük kamyon, 24 adedi de zırhlı personel taşıma aracıdır. Saldırılar için yaklaşık 11.400 kg patlayıcı hazırlandı. Maliki ve ordusunun artık kaçacak hiçbir deliği kalmadı."