Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanlarıyla yaptığı görüşmede, Musulda rehin alınan Türk şoförlerin serbest kaldığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, rehin tutulan kamyon şoförlerinin serbest bırakıldıklarına dair bir bilgiyi de kendilerine ilettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul’da yaşanan gelişmelerle ilgili HDP ve BDP Eş Genel Başkanlarını bilgilendirdi.

IŞİD tarafından Musul’da Türk konsolosluğuna yapılan baskın ve Türk vatandaşlarının gözaltına alınmasıyla ilgili muhalefet liderlerini bilgilendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettikten sonra TBMM’de HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı bilgilendirdi. 1 saat 10 dakika süren görüşme sonrasında Bakan Davutoğlu bir açıklamada bulunmazken, görüş hakkında gazetecileri bilgilendiren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Davutoğlu’nun kendilerini IŞİD’in ortaya çıkışı, güç kazanması ve Türkiye’nin bugüne kadar takip ettiği siyaset hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

"TALİMAT GÖNDERİLMİŞ AMA.."

Görüşmede hangi konuların masaya yatırıldığını anlatan Ertuğrul Kürkçü, “Sayın Bakan konsolosluktaki diplomatların başka bir bölgeye taşındıklarından haberdar olduklarını, temaslarının sürdüğünü, esenlikte olduklarını ve kısa süre içinde Türkiye’ye dönüşlerinin sağlanacağından kuvvetle ümitli olduklarını söyledi. Biz oradayken gelen haber ile rehin tutulan kamyon şoförlerinin serbest bırakıldıklarına dair bir bilgiyi de bize iletmiş oldu. Bizde hem endişelerimizi hem Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye yönelik dış politikasından duyduğumuz kimi endişeleri ve eleştirilerimizi ilettik, karşılıklı olarak bilgilendik. Dışişleri Bakanımız ayın 5’inden itibaren konsolosluğun boşaltılmasına dair talimatı gönderdiklerini, fakat yerel olarak bu talimatın yerine getirilmesi bakamından şartlar beklenirken bir anda Musul’da ordunun ortadan kalkmasıyla birlikte konsolosluğun boşaltılmasının imkansız hale geldiğini söyleyerek bir açıklamada bulundu” diye konuştu.

Bakan Davutoğlu’nun herhangi bir askeri operasyondan söz etmediğini belirten Kürkçü, gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Davutoğlu’ndan bir istifa talebinde bulunmadıklarını açıkladı.

"MİT DEVREDE"
Konsolosluk çalışanları için Milli İstihabarat Teşkilatı Mensupları devrede.Konsolosluk çalışanları her an  serbest bırakılabilir.Mit daha öncede Suriyede rehin alınan bir çok rehineyi Operasyon yada görüşmelerle  Türkiye getirerek Büyük başarılara imza atmıştı.
 Mit'in Yine Devrede oldugu Belirtilmekte.