Irak’ta Sünni aşiretlerin çoğu IŞİDtehdidine karşı ortak hareket kararı aldı. Bu kapsamda Irak’ın Diyale veSelahaddin illerinin tüm bölgelerinde IŞİD’e karşı verilen ortak mücadelede başarı elde edildiği belirtildi.


Diyale’nin Mansuriye ve Şuhani bölgelerinde bulunan El İzze Aşireti üyeleri (Sünni Arap) IŞİD’e karşı birlikte harekat başlattı. Diğer aşiretlerden de destek gören El İzze Aşireti üyeleri Mansuriye ve Şuhani bölgelerinde IŞİDüyelerini püskürterek kontrolü ele aldı. Diyale İl Meclisi üyesi Abdulhalik El Azzavi, köy ve kasabaları IŞİD’in elinden aldıklarını belirterek,Irak ordusunun verdiği destek üzerine çatışmalara girdiklerini, bölgenin tamamen kontrol altına alındığını belirtti. 

22 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Selahaddin vilayetine bağlı ve başkent Bağdat’ın 75 kilometre kuzeyindeki Sünniler’in yoğun yaşadığı IŞİD kuşatması altındaki Duluiye Kasabası’nda El-Cubur aşiret üyeleri 2 aydan beri terör örgütüne karşı savaşıyor. Son 24 saat içerisinde bölgede çıkan çatışmalarda 22 IŞİD militanının öldürüldüğü, bölgede kontrolün El-Cubur aşiret üyelerinde olduğu belirtildi. 

IŞİD 23 KEZ VURULDU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 23 yeni hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun dün ve bugün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine saldırı, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 18, Irak'taki hedeflere de 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

Suriye'de 18 hava saldırısının hepsi Kobani çevresine yapıldı. Bu saldırılarla IŞİD'in birçok savaş pozisyonunun yok edildiği ve IŞİD'e ait 16 binanın başarılı şekilde vurulduğu kaydedildi.

Irak'ta da Hadisa Barajı yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD'e ait bir silahlı araç ve koruma barakasının, Beyci yakınlarındaki dört hava saldırısında da IŞİD'e ait bir bina, askeri araç ve makineli tüfek ile topçu silahının ortadan kaldırıldığı bildirildi.