Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü Ortadoğu'da dehşet saçmaya devam ediyor. Öte yandan Türkiye'yi de cihat bölgesi ilan etmeye hazırlanan ve İstanbul'a göz diken örgüte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, IŞİD'in militanlarının "İstanbul'u alacağız" sözleriniyle ilgili olarak, "Bu tür örgütler propagandayı çok severler, tehdit ve panik havası getirmeyi arzu ederler" dedi.
 
ÇOK İYİ TAHLİL EDİYORUZ

Seçim bölgesi Bursa’da Çekirge Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Bülent Arınç, bir gazetecinin gazetecinin IŞİD militanlarının medyaya yansıyan, "İstanbul'u alacağız" iddiasını sorması üzerine açıklamalarda bulundu. Arınç şunları söyledi: 

IŞİD: İNŞALLAH İSTANBUL'U ALACAĞIZ

"Bir örgüt veya örgüt üyesi şu veya bu amaçla böyle bir söz söylemiş olabilir. Bu da kesin açık net değildir. Gazetelerde böyle haberler çıkabilir. Bu tür örgütler propagandayı çok severler, tehdit ve panik havası getirmeyi arzu ederler. Biz örgütün veya buna benzer örgütlerin yapı ve hedeflerini çok iyi tahlil ediyoruz. 

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN BİR ŞEYE RASTLAMADIK

Bunlar içinde Türkiye'yi hedef alan bir şeye rastlamadık. İhtimale göre geçmişten beri Türkiye'nin çok önemli jeopolitik noktada olduğunu bazı örgütlerin hedeflerin olacağını düşünür, senaryolar hazırlanır. Bunun üzerinde çalışmalar yapılır, devlet dış tehditlere karşı tedbir alır. Türkiye'nin dış tehditlere karşı hazırlığı var mı derseniz? Evet yıllar öncesinden bugüne güncellenen çalışmalar vardır. Milli güvenlik siyaset belgesinde de bu tür tehditlere karşı Türkiye'nin her zaman tedbir aldığını söyleyebilirim."