IŞİD içindeki ve Suriye'de Esad'a karşı savaşan yabancıların sayısı ortaya çıktı. IŞİD'te Türkiye'den 500 Türk yer aldığı öne sürülüyor. 

IŞİD'DE 2 BİN AVRUPALI

Rakamları İngiltere'nin etkin gazetesi The Telegraph ortaya koydu. Gazetede yayınlanan haberde Suriye ve Irak'ta, IŞİD terör örgütü saflarında 70 ülkeden 11 bin kişinin yer aldığı bildirildi.
Haberde yalnız Avrupa ülkelerinden 2 bin kişinin IŞİD içinde olduğu belirtildi. 

IŞİD'DE HANGİ ÜLKEDEN KAÇ KİŞİ VAR? 

The Telegraph gazetesinde yer alan rakamlar şöyle;
Türkiye..............500
Rusya................423
Sırbistan............350
Belçika...............296
Arnavutluk..........140
Kosova...............150 

isis-infaz.jpg
The Telegraph'ın güvenli kaynaklara dayanarak bu rakamları yayınladığı vurgulanırken Almanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda'dan bu konuda bilgi alamadığı vurgulandı.

SURİYE'DEKİ YABANCI SAVAŞÇILAR

AFP ajansı ise Suriye'de savaşan yabancıların sayılarını ve hangi ülkelerden olduklarını listeledi. Habere göre Suriye'de 12 bin yabancı savaşçı bulunuyor. Müslüman ülkeler içinde en çok katılım Tunus ve Suudi Arabistan'dan olmuş. Türkiye ise bu listede 400 kişiyle 4. sırada yer alıyor. 

RUSYA VE FRANSA BAŞTA

Müslüman olmayan dünya ülkelerinden en çok katılımın olduğu ülke sıralamasında ise Rusya başı çekiyor. Onu 700 kişilik katılımla Fransa, 400 kişiyle de İngiltere izliyor. Amerikan ise 70 kişi Suriye'de savaşanlar arasında yer alıyor. 


suriyedeki-yabanci-savaşçilar-hangi-ülkelerden.jpg