KOBANİ konusunda IŞİD'den son dakikabir videolu açıklama geldi. IŞİD'e yakın bir site aracılığıyla yayınlanan açıklamada örgüt Kobane'yi neden bu kadar çok istediklerini ve niye buraya geldiklerini açıkladı. 
işi̇d-son-dakika-kobani’ye-geldik-çünkü....jpg
IŞİD,  ABD ve koalisyon güçlerinin tüm saldırılarına rağmen Kobani’yi ele geçirme konusunda vazgeçmeyeceğini duyurdu. IŞİD’e yakın haber sitesinde PYD güçleri ile çatışmaların devam ettiği Kobani’den son görüntüler yayınlandı. Görüntülerdeki bir militanın 'Burayı dinsiz ve pislik PKK'dan temizlemeye geldik' sözleri dikkat çekti.

"KOBANİ'Yİ TAMAMEN ELE GEÇİRENE KADAR DURMAYACAĞIZ"

Kobani merkezinde olduğunu söyleyen bir IŞİD’li, “Bu arkamda gördüğünüz Kobani Kültür Merkezi, ilerleyişimiz de sürüyor. Biz buraya Kürtler’le savaşmaya değil, Allah’ın dinini hakim kılmaya geldik. Uçaklara, koalisyonlara ve bombardımanlara rağmen kararlılığımız sürüyor. Psikolojik durumumuz üst seviyededir. Kobani’yi tamamen ele geçirene kadar durmayacağız. Allah’ın izni ile bu konuda kararlıyız” diye konuştu.

KOBANİ'YE GELDİK ÇÜNKÜ ;
DİNSİZ VE PİSLİK PKK'DAN TEMİZLEYECEĞİZ

Görüntülerde konuşan IŞİD mensubu, “Savaş uçakları ile gece gündüz demeden 24 saat boyunca bizi bombalıyorlar. Bu ise sadece bizim kararlılığımızı artırıyor. Burayı (Kobani) dinsiz ve pislik PKK ve diğerlerinden temizlemek için geldik. Dünyadaki tüm kafirlerin hedefi ise İslam devleti kurmamızı engellemek. Tek amaçları bu” dedi.