Irak'ta peşmerge kuvvetleri hava destekli operasyonda, IŞİD militanlarının elindeki Musul'un Zummar İlçesi'nde kontrolü ele geçirdi. İlçe merkezinde çok sayıda patlayıcı olduğu öğrenildi.
 
Geçen Ağustos ayında IŞİD'in ele geçirdiği Musul'un Zummar İlçesi'ne yönelik bu sabah erken saatlerde bir operasyon başlatıldı. Peşmergenin koalisyon güçlerinin hava desteği ile başlattığı operasyonda ilk olarak Zummar'ın çevresindeki 10 köy IŞİD militanlarından temizlendi. IŞİD militanlarının Zummar'ın ilçe merkezine çekilmeleri üzerine peşmerge birlikleri de ilerlemeye başladı. Havadan savaş uçaklarının da desteklediği operasyon sonucunda peşmerge güçleri öğleden sonra Zummar'ın kontrolünü tamamen ele geçirdi.
 
İlçe merkezindeki IŞİD güçlerinin ise Musul ve Telafer bölgelerine doğru çekildikleri öğrenildi. Operasyon sırasında seyir halinde olan peşmerge araçlarından birinin de yola döşenmiş mayına çarptığı, patlamada 2 peşmergenin öldüğü belirtildi. Bölgedeki güvenlik kaynakları IŞİD mensuplarının ilçe merkezinin bir çok yerine TNT patlayıcı yerleştirdiğini ve bunun peşmergenin ilerleyişini zorlaştırdığını belirtti.