Posta ve Telgraf Teşkilatı Yani (PTT) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genel Müdürü Kenan Bozgeyi 2019 yılında PTT’ye 55.000 çalışan alınacağını belirtti. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar hangi pozisyona alım yapılacağı, lise mezunlarının başvurup vuramayacağı gibi noktalar merak ediliyor. PTT 55 bin personel alımı ile ilgili detayları aktarıyoruz. PTT kurumu tarafından 2018 senesi başlarında 60.000 çalışan alınacağı söylenmiş ve ilk başta 5.000 kişinin istihdam edilmesi, için sınav yapılmıştı. Yapılan sınav sonucunda 5 bin personel işe yerleştirildi.

Bundan sonra ise geriye kalan 55 bin personelin ne zaman alınacağı ivedilikle merak ediliyor. Gerçekleşecek olan 55 bin kişilik alım ile PTT kadrousunda 2019 yılında da alımlara devam edileceğini belirten Genel Müdür Kenan Bozgeyi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin kişiyi istihdam edip kadromuza katacağız. İstihdam sayımızla beraber ekonomimizi de büyütmeye devam edeceğiz. Açıklaması yapmıştı. PTT kurumu tarafından geriye kalan 55 bin personel yine bu şekilde alınacak. Ve tekrar lise mezunları başvuru yapabilecek.

PEKİ BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK: 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamak, Yüz kızartıcı suçlardan adli sicil kaydı bulunmamak, Sağık problemi bulunmamak ve bunu belgeleyebilmek, Emekli olmamak, Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarda disiplin cezası almamış olmak, Yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak,

ALIMLARIN YAPILACAĞI KADROLAR: Kesin olmamakla beraber bir önceki 5 bin kişilik alımda alım yapılan pozisyonlara göre alımların yapılacağı tahmin ediliyor. 5 bin personel alımlarının yapıldığı pozisyon dağılımları şöyle olmuştu; Uzman Yardımcısı 250 kişi, Mimar 20 kişi, Mühendis 200 kişi, Avukat 82 kişi, Gişe ve büro memuru 2625 kişi, Tekniker 250 kişi, Postacı 1623 kişi.

Peki Alımları Yapan Kurum, PTT nedir: PTT, Posta ve Telgraf Teşkilatı kurumunun baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan kuruluş postacılık, bankacılık, lojistik gibi alanlarda uzun süredir hizmet vermektedir. Kurum Tanzimat Fermanı yayınlandıktan sonra Osmanlı Devletine hizmet etmek, habeleşme ihtiyacını gidermek amacı ile kurulmuştur. İlk PTT şubesi İstanbul’da Yeni Camii avlusunda açılmıştır. Ayrıca kurumun ilk personelleri Süleyman Ağa ve Sofyalı Ağyazar’dır. Ayrıca belirtilmelidir ki Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT AŞ olmuştur. PTT Başbakanlığa bağlıdır.