Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde, 14 Ocak’ta emniyet müdürlüğü ile lojmanın bulunduğu binaya yönelik bombalı saldırıda 1 polis şehit olurken, 3’ü çocuk 5 kişi de hayatını kaybetti.


Saldırıda, polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi, kızı 4 yaşındaki 
Mevlüde İrem Çiftçi, polis memuru Cengiz Başaran’ın eşi Esra Köse Başaran ile Lokman, Ecrin ve Murat Alper Açıkgöz can verdi.

Saldırıdan yaralı kurtulan 
İlknur Başaran (27), yaşanan dehşeti Habertürk’e anlattı.

Olay anında polis memuru ağabeyi Cengiz Başaran’ın evinde bulunan ve 5 aydır yeğeni Yiğit’e baktığını söyleyen Başaran, dehşet anlarını şöyle ifade etti:“Patlamanın olduğu sırada telefonla bir arkadaşıma mesaj yazıyordum. Ses duymadım. Birden yüzüm ve kazağım alev aldı. Etrafı ateş sardı. Telefonum patladı sandım. Bomba patladıktan sonra çatışma çıktığı için binayı terk edemedik. Yeğenimi kurtardık.Ağabeyimle Esra Yenge’mi aradık. Ancak düşen kolonlar nedeniyle bulamadık. Ağabeyim başından darbe aldığı için bayıldı. Yengemi bulamadan oradan ayrılmak zorunda kaldık. Sarsıntının etkisiyle 2’nci kattan aşağı düşerek can verdiğini öğrendik.

İREM’İN ÇIĞLIKLARI

Aynı lojmanda üst katta oturan 4 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftçi’nin çığlıklarının kulağından gitmediğini anlatan Başaran, “Biz evin içinde yengemi ararken üst komşunun kızı İrem’in ‘Anne, anne!’ diye bağırdığını duydum. Öldüğünü haber aldığımdan beri o sesler kulağımdan gitmiyor” ifadesini kullandı.

"ESRA İLE YİĞİT NEREDE?" 

2 haftayı aşkın süredir ağabeyi Cengiz Başaran’ın hastanede tedavi gördüğünü belirten Başaran, şöyle konuştu: “Bilinci yerine gelince bir kâğıda, ‘Esra ile Yiğit nerede?’diye yazdı. Esra Yenge’mi kaybettiğimiz birkaç gün sonra kendisine söylendi. ‘Keşke ben ölseydim de size bir şey olmasaydı’ dedi.”