İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) Genel Sekreteri Halit Azizi, Türkiye'deki çözüm sürecinin bir benzerinin Tahran yönetimi tarafından başlatılmasını arzuladıklarını söyledi.
Azizi, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye barışçıl yollarla Kürt meselesini çözmek istiyor. Bu çok iyi bir şey. Bu süreçte Türkiye hükümetini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
Ülkelerinin de Türkiye'yi örnek almasını istediklerini dile getiren Azizi, "İranlı yöneticiler bir yıl önce Kürt meselesini çözmek için inisiyatif aldı. Ancak ilerleme kaydedilmedi. İran'ın, Türkiye'yi örnek almasını istiyoruz" diye konuştu.
"Türkiye'nin yaptığını yapın"
AK Parti hükümetinin başlattığı çözüm süreci ve demokratikleşme çabasını çok önemsediklerini vurgulayan Azizi, şunları söyledi:
Kürt meselesi siyasi bir meseledir ve siyasi çözümler gerektirdiği üzerinde duran Azizi İran'a çağrıda bulundu: "Türkiye'nin yaptığını yapın. Onlar yaptı siz geri kaldınız. Onun için İran, Türkiye'nin yaptığı gibi bir çözüm sürecini hayata geçirmelidir."