İran'ın başkenti Tahran'da sabah saatlerinde, önce İran parlamentosu sonra da Humeyni'nin türbesine düzenlenen saldırıları DEAŞ üstlendi. Bu DEAŞ'ın İran'da gerçekleştirdiği ilk terörist saldırı olarak kayıtlara geçti.
DEAŞ'a ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, "Tahran'ın merkezindeki Meclis ve Humeyni Türbesi saldırısını İslam devleti savaşçıları yaptı." ifadesi kullanıldı.
DEAŞ İRAN'I TEHDİT ETMİŞTİ

Terör örgütü DEAŞ, bir hafta önce yayınladığı videoda İran'ı tehdit etmişti. "Dünden bugüne Fars diyarı" başlığıyla yayımladığı 36 dakikalık videoda, İran'ın Ehl-i Sünnet'e zülüm yaptığını öne sürerek, Tahran'da sabotaj eylem yapacağı tehdidinde bulunmuştu.
İRAN'DA NELER YAŞANDI?

İran'da bugün Meclis'e ve Humeyni'nin türbesine silahlı saldırı düzenlendi.Meclis saldırısında 7 kişi öldü ve 4 kişi rehin alındı. İkinci saldırı Ayetullah Humeyni türbesi önünde gerçekleşti. Burada da 4 kişinin silahlı saldırı düzenlediği bildirildi. Türbenin önünde 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Yetkililer saldırganlardan birisinin üzerindeki bomba yüklü yeleği patlattığını açıkladı. Bir saldırganın siyanür içip intihar ettiği belirtiliyor. Türbe önünde kendini patlatan eylemcinin kadın olduğu öğrenildi. Reuters haber ajansı ise İran parlamentosundaki saldırganın üzerindeki bombalı yelekle intihar saldırısı gerçekleştiğini duyurdu.