Ataşehir'de elektronik eşya tamiri yapılan işyeri, 50 yaşlarında olduğu belirtilen bir kişi tarafından işe başladığı ilk gün soyuldu. İşyeri sahibi Basri Kaptan'ın yanından ayrıldığı 3 dakika içinde 6 bin TL'lik 15 cep telefonunun çalınma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Aynı işyeri bir yıl önce de kar maskeli hırsızlarca soyulmuştu. 

Ataşehir'de bulunan elektronik eşya tamiri yapan bir teknik servis, geçtiğimiz pazar günü soyuldu. İşyeri sahibi Basri Kaptan, ismini bile hatırlamadığı adam tarafından nasıl soyulduğunu şöyle anlattı:

"Cumartesi günü bir vatandaş iş başvurusu için geldi. İsmini hatırlamıyorum, 50 yaşlarındaydı. Cep telefonu teknik servisi olduğunu söyledi. 'Pazartesi günü evraklarla gelirsin' dedik. Pazar günü de çalışabileceğini söyledi. ‘İşsizim çoktan beri çalışmıyorum' deyince biz de 'Vatandaş işsiz. Bir gün önce başlasın' diye düşündük. Pazar günü saat 13.00'te işyerine geldi. Ben de yanına oturdum. Önüne 75 telefon koydum. Beraber cihazlara bakarken bir kısmını ayırdı. 15 tanesini kendine ayırmış. Ben üst kata çıkıp inene kadar ceplerine doldurmuş telefonları. Kapıdan çıkıp gitti. 3 dakika yanından ayrıldım. 3 dakikada adam bu planı yapmış demek ki. 15 telefonu alıp gitmiş. 6 bin TL değerinde. 3 saat çalıştı 6 bin TL'lik telefonumuzu aldı götürdü. Demek ki artık insanlara güvenmek hata. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. İş başvurusu yapıp da aynı gün hırsızlık yapabileceğini düşünmek gerçekten çok üzücü yani."

Cep telefonlarının çalınma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Kaptan ile şüpheli adam beraber çalışırken görülüyor. Kaptan, kısa bir süre için üst kata çıkınca adam cep telefonları cebine dolduruyor. Şüpheli, 3 dakika süren hırsızlığın ardından işyerinden ayrılıyor. Kaptan, kamera görüntülerini ismini bile hatırlamadığı hırsızın yakalanması için polise götürdü.

Aynı işyeri bir yıl önce de soyuldu. Güvenlik kameraları kayıtlarında hırsızlık anı net bir şekilde görülüyor. Kar maskeli 4 kişi sabah saat 04.00 sıralarında arabayla dükkanın önüne geliyor. Demir kesme makaslarıyla kepenklerin kilitlerini kesen şüpheliler arabaya binip uzaklaşıyor. Kısa bir süre sonra geri dönen maskeli hırsızlar, cam kapıyı açıp içeri girdikten sonra 17 bin TL değerinde bilgisayarı alıp kaçıyor.

Kaptan, geçen yıl gerçekleşen bu soygunun faillerini yakalanmadığını belirtti.