Radyo Televizyon Üst Kurulu; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesi nedeniyle şikayet ettiği Seda Sayan ve Songül karlı'nın programıyla ilgili kararı gündeme aldı. 
 
Songül Karlı'nın programının yayınlandığı televizyona kadına yönelik baskının özendirilmesi nedeniyle ceza kesilmesine rağmen Seda Sayan'ın programıyla ilgili karar haftaya kaldı.
 
Seda Sayan'ın programına iki eşini öldürmüş birini çıkarması büyük bir tartışma yaratmıştı. Bunun üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Seda Sayan Show" programını RTÜK'e Twitter hesabı üzerinden şikayet etmişti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP PM üyesi Pınar Akdemir, eşini 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara'nın Kanaltürk'te Songül Karlı ile Yeniden programına çıkması konusunda RTÜK'e başvuruda bulunmuştu.
 
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun bugünkü toplantısında, Seda Sayan ile Songül Karlı dosyaları görüşüldü.
 
RTÜK, Songül Karlı'nın programına kadına yönelik baskıları özendirdiği için ceza kesti. Ceza kararı oybirliği ile alındı. Ancak Seda Sayan'ın programı konusunda RTÜK Başkanı davut dursun'un tutumu nedeniyle bugünkü toplantıda bir karar oluşturulamadı. Sayan'ın programıyla ilgili karar böylece önümüzdeki hafta yapılacak toplantıya kaldı.