Gaziantep'te patlama oldu. Gaziantep şehir merkezinde Siirtlilerin sokak düğününde bir patlama yaşandı. Gaziantep Valisi olayın ardından yaptığı açıklamada "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi. Yerel gazeteci Mehmet Taşçı valinin kendilerine verdiği bilgiye göre 13 kişinin öldüğünü, 70 kişinin yaralandığını söylediğini aktardı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki bombalı saldırının failinin, gelen ilk bilgiler yönünde terör örgütü IŞİD olduğunu söyledi. RTÜK de terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.
VALİ: TERÖR SALDIRISI

Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe mahallesinde gerçekleşen patlamanın 'terör saldırısı' olduğunu söyleyen Vali Ali Karakaya, yaralananlar olduğunu açıklarken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.


REUTERS: 8 ÖLÜ, 60 YARALI
Saldırının ardından Reuters Haber Ajansı patlamada 8 kişinin öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaştı.


"CANLI BOMBA" İDDİASI
AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti. "Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var." dedi.


ŞAMİL TAYYAR: FAİL DAEŞ

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü IŞİD'in yaptığını kaydederek,
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Gaziantep'teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı'nın İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan da bilgi aldığı belirtildi.


BAŞBAKAN MİLLETVEKİLLERİNE GAZİANTEP'E GİTMELERİ TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.


BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: ÖLÜ SAYISI DAHA FAZLA OLABİLİR
NTV canlı yayınına bağlanan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İstanbul'dayım, bölgeye geçeceğim. Milletimizin başı sağ olsun. Canlı bomba saldırısı görünüyor. Terör örgütleri Türkiye'yi hedef koymuşlar. Ama Allah'ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz.
Teröre rağmen içimize kapanmayacağız. Teröre rağmen ben inanıyorum ki şehir yoluna hızla devam edecektir. Çok detay bilmiyorum. Birazdan İstanbul'dan havaalanından Gaziantep'e gideceğiz. ('Reuters 8 ölü rakamını verdi' sorusu üzerine) Valimizin verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Fakat değerlendirme yapmam doğru değil. Vahşi bir saldırı. Düğün yerine böylesi bir saldırı insanlık tarihinde eşi görülmemiştir." dedi.


15 GÜN SÜREYLE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ
Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Cerablus bölgesinden atılan roket mermisi, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki boş araziye düşmüş, Beşkılıç ile Türkyurdu arasındaki bölge 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edilmişti.


RTÜK'TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI
RTÜK, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.