Olaylar, saat 22.45 sıralarında Barbaros Mahallesi Plaj Caddesi üzerinde karşıt görüşlü iki grubun karşılaşmasıyla başladı. Sözlü tartışmanın başlaması üzerine vatandaşlar 155 polis hattını arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ellerinde sopalarla bir grubun yürüdüğünü belirleyen polis, takviye ekip istedi. Çevik kuvvetin de destek vermesiyle, eli sopalı grup bir sokak arasında polis kordonuna alındı. Caddede yürüyen karşıt görüşlü grup slogan atarken, diğer grup üyelerinin taşlı saldırısına uğradı. Polis, taş atan grubu, biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Diğer grup üyeleri ise polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.
Olaylara karıştığı iddiasıyla 9 kişiyi gözaltına alınırken, çıkan arbedede 3 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. polis çevrede güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


BİR GERGİNLİK DE DENİZLİ'DE
Denizli’nin Bekilli İlçesi’nde, ülkücü gençler ile HDP’li üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı.  
 
Olay, saat 22.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören HDP’li yaklaşık 40 kişilik öğrenci, Bekilli Atatürk Lisesi önünde bir grup ülkücü öğrenciye saldırdı. Öğrencilerin taşlı ve muştalı saldırısında Behudar Sezer, Emer Kanat, Mustafa Saçlı, Fahrettin Ahmet Timuçin ve Menderes Albayrak yaralandı. İddiaya göre polis, kavga eden gençleri ayrımak için havaya ateş açtı. Kavgga sırasında yaralanan ve Bekilli Sağlık Ocağı’na kaldırılan yaralı öğrenciler, daha sınra Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 
 
"TAHRİK ALTINDAYIZ" 
 
Bekilli’ye giden MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, seçimler öncesi partilerinin üzerinde oyunlar oynandığını ve tahrik altında olduklarını iddia etti. Öztürk, "Bekilli’de olaylar oldu. Bekilli halkımızın, vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik, seçim öncesi partimizi tahrik etmeye yönelik olaylar devam ediyor. Bizler, Salı günü seçim bürosunu açtık. Bundan dolayı rahatsız olan diğer partililer gençleri tahrik edip üzerime salıyorlar. Yarın (Cuma) HDP’nin Denizli’de mitingi var. Miting öncesi, Bekilli kaşınmaya en müsait ilçe. Bekilli’de sürekli tahrik altındayız. Huzurun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.
 
Bekilli’de bir ay öncede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada iki öğrenci yaralanmıştı. Öğrenci kavgasından sonra Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı, Bekilli’de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Olaylarla ilgili şu ana kadar her hangi gözaltı olayının olmadığı öğrenildi.