Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) örgütüne yönelik Kocaeli'nde operasyon yapan polis, örgütün iki kadın militanını daha çok suikastlerde kullanılan Glock ve Browning marka tabanca ile yakaladı. Zanlılardan Zeynep G.'nin, 2009'da Bursa'da polis memuru İsmail Özbek'in şehit edilmesi olayına katıldığı belirtildi. İki kadın zanlı tutuklandı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, MLKP'nin Kocaeli'nde bazı devlet yöneticilerine yönelik silahlı saldırı hazırlığı içinde olduğunu belirleyen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün eylem hücresine yönelik operasyon düzenledi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla hareket eden polis, geçen hafta operasyon için düğmeye bastı.

SORUŞTURMA GİZLİ YÜRÜTÜLDÜ
Çok gizli yürütülen ve henüz kamuoyuna yansımayan soruşturma çerçevesinde, kadın örgüt üyeleri Dilek G. ile Zeynep G.'yi gözaltına aldı. Zanlı Dilek G.'nin üzerinde yapılan aramada, genellikle suikastlerde kullanılan iki özel tabanca bulundu. Glock marka tabanca ve 13 mermi ile 7.65 mm.lik Browning marka tabanca 65 mermisiyle birlikte ele geçirildi. Diğer kadın zanlı Zeynep G.'nin üzerinde yapılan aramada ise Necla Karaca adına hazırlanmış sahte kimlik belgesi bulundu. Aynı zanlı üzerinde ayrıca, 1700 Euro ve 1750 lirayla birlikte biber gazı ele geçirildi.

BAKANA BİLGİ VERİLDİ
Polisin eylem için kente gelen iki kadın MLKP üyesinin bağlantılarını ortaya çıkarmak amacıyla yeni bir operasyon hazırlığına başladığı kaydedildi. Operasyonla ilgili olarak İçişleri Bakanı efkan ala ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in bilgilendirildiği öğrenildi. Her iki kadın zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Gebze Kapalı cezaevi'ne gönderildi.