Ankara'da 103 kişinin yaşamını yitirdiği gar saldırısı ile 34 kişinin öldüğü Suruç saldırının bağlantılarını ortaya koyan yeni belgelere ulaşıldı. Belgeler arasında saldırıların talimatını veren Halil İbrahim Durgun ile canlı bombaların DAEŞ kamplarında çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Suruç ve Ankara saldırılarının talimatını veren Halil İbrahim Durgun ve aranan canlı bombalar, DAEŞ kampında aynı karede görüntülendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DAEŞ tarafından gerçekleştirilen Suruç ve Ankara gar saldırılarının birbiriyle bağlantılı olduğunu destekleyen belge ve fotoğraflara ulaştı.

Fotoğraflarda gar saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun, Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz ile görülüyor.

Fotoğraflarda ayrıca Alagöz'ün canlı bomba olarak tüm Türkiye'de aranan Kasım Dere, Osman Kızılbent ve Mehmet Şükrü Yoldaş’la yemek yerken görülüyor.

Belge ve fotoğraflar her iki saldırının da planlayıcısı olan ve başına 4 milyon lira ödül konulan firari DAEŞ yöneticisi Yunus Durmaz'ın bilgisayarından çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı belgeleri Suruç saldırısı soruşturmasını yürüten Şanlıurfa Başsavcılığı’na gönderdi.

Belgeler arasında Ankara saldırısının süphelisi Yakup Şahin'in ifadesi de yer aldı.

Suruç saldırganı Alagöz'ün, Ankara saldırısının kuryesi Halil İbrahim Durgun'un evinde bir gece kaldığı saldırı günü Alagöz'ün Durgun tarafından motosikletle Suruç’a gönderildiği bilgisi soruşturma dosyasında yer aldı.

MİTİNG BİLGİLERİ ÇIKTI

Bilgisayarda, 10 Ekim'deki "Emek, Barış ve Demokrasi" mitingi ile mitingi düzenleyenlerle ilgili bilgilerin yer aldığı ortaya çıkarıldı. Ayrıca, mitingde gerçekleştirilecek patlama sonucunda hangi sonuçların elde edileceğine dair tahminlerin de yapıldığı bilgisayar incelemesinde görüldü.

"SURUÇ'TA AMELİYE YAPTIĞIMIZ OLUŞUM"

Yunus Durmaz'ın terör örgütü DAEŞ'in komuta merkeziyle yaptığı yazışmalarda, "10 büyük amelimiz vardı, 4'ü gerçekleşti" dediği ortaya çıkarılmıştı.
 
Bu gerçekleşen amellerden biri olarak gösterilen Suruç'taki saldırıda ve Ankara'daki saldırıda hedefin Ezilenlerin Sosyalist Partisi olduğunu gösteren bilgiye de ulaşıldı. Ankara'daki mitingi organize eden gruplar arasındaki yer alan ESP için "Suruç'ta ameliye yaptığımız oluşum" şeklinde bahsedildiği belirlendi.

SURUÇ BOMBACISINI DA O TAŞIDI

Ankara'daki samdırıyı gerçekleştiren 2 teröristi Ankara'ya Halil İbrahim Durgun'un getirdiği belirlenmişti. Saldırın ardından Antep'e kaçan ve yapılan operasyon sırasında kendini patlatan Durgun'un Abdurrahman Alagöz'ü de saldırıyı gerçekleştirmesi için Suruç'a götürdüğü belirlendi.
 
Soruşturmanın tutuklu ismi Yakup Şahin'in ifadesinde, Alagöz'ün Halil İbrahim Durgun tarafından hücre evine götürüldüğünü ve patlama günü motosikletle Suruç'a götürdüğünü kaydettiği öğrenildi. Bomba düzeneği yerleştirilmiş hücum yeleğinin de motosikletle Suruç'a giderken üzerinde olduğu tespit edildi.

ANKARA VE SURUÇ SALDIRGANLARI BİR ARADA

Bilgisayar incelemesinde ayrıca, Suruç ve Ankara saldırılarının "Aranan Terörist Listesi"nin kırmızı kategorisinde yer alan firari Yunus Durmaz'ın yönettiği Gaziantep hücresince gerçekleştirildiğini gösteren fotoğraflara da ulaşıldı. Durmaz'ın bilgisayarında çıkan fotoğraflarda, Suruç saldırganı Abdurrahman Alagöz ile Gar patlamasının failleri Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Şükrü Yoldaş'ın bir arada olduğu görünüyor. Fotoğraflarda ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın Aranan Teröristler Listesindeki canlı bomba Kasım Dere, "Sefa Dayı" kod adlı Osman Kızılbent'in de olduğu belirlendi. Teröristlerin, örgütün kampında mangal partisi yaptıkları, yemek yedikleri ve çay içtikleri anları fotoğraf karelerine yansıdı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ortaya çıkan bulguların ardından, Tren Garı soruşturması kapsamında, Suruç patlamasına ilişkin elde edilen belge ve fotoğrafları Şanlıurfa Başsavcılığı'na gönderdi.